Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Libor Hudáček: Rekordy jsou fajn, ale chceme vyhrát ještě druhý pohár

26. 02. 2020 | 10:01

Hokejový útočník Libor Hudáček se výrazně zasloužil o vítězství Liberce v základní části a zisku Prezidentského poháru. Devětadvacetiletý slovenský reprezentant má na svém kontě čtyři kola před koncem dlouhodobé části 30 branek a 58 bodů, což je extraligový rekord v podání cizince. Pro Hudáčka je však klíčové, aby Bílí Tygři uspěli v play off. Cíl Severočechů je jasný - zisk titulu.

hokej hudáček 5
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát základní část. Snažili jsme se o to celou sezonu. Teď se ale vyspíme a pokračujeme dále. Budeme se připravovat na play off," řekl Hudáček po dnešní výhře 4:1 nad Plzní.

Své rekordy aktuálně moc neřeší. "Teď to neprožívám. Až se ale na to za pár let zpětně podívám, bude to asi pro mě znamenat hodně. Když ale nevyhrajeme na konci poslední zápas, tak to bude na nic. Budu se snažit dál sbírat body, ale hlavně abychom vyhrávali jako tým," podotkl Hudáček.

Odchovanec Spišské Nové Vsi dnes překonal bodový rekord krajana Marka Urama ze sezony 2000/01. Zároveň zaokrouhlil své střelecké maximum na 30 gólů.

"Nikdy se mi nepovedlo vstřelit tolik gólů, užívám si to a střílím dál. Uvidíme, kde se to číslo zastaví," usmíval se Hudáček, jenž si pochvaluje spolupráci s Michalem Birnerem a Ladislavem Šmídem. "Hlavně v přesilovkách. Je to pěkný pocit. Hrajeme ale týmový sport, takže chceme vyhrát druhý pohár. Když se nám to nepodaří, tak přijde smutek. I když máte takovou sezonu," řekl.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Liberec vyhrál dlouhodobou část i přesto, že začátek sezony se mu moc nevydařil. V prvních kolech sice Bílí Tygři vyhrávali, ale dostávali hodně branek. V polovině října poté prohráli pětkrát za sebou. Vše se zlomilo výhrou 2:0 na Spartě.

"Nedařilo se ani mně, ani hráčům okolo. I tím to bylo. Změnili jsme styl hry, jeli jsme na malé kluziště do Prahy a řekli si, že to tímto zápasem vše otočíme na naší stranu, což se i stalo. Začali jsme více bránit a nehrát hurá hokej," vrátil se Hudáček k úvodu sezony. Klíčovými faktory na cestě k úspěchu poté byly podle něj výkony brankářů, hra v oslabení a v přesilových hrách.

Severočeši triumf v základní části obhájili i přes změnu na trenérském postu. Tým místo Filipa Pešána před touto sezonou převzal Patrik Augusta. "Myslím si, že jsme oproti předešlé sezoně trošku změnili styl. Filip je skvělý trenér, takže jsme něco po něm nechali. Máme ale trošku jiné mužstvo, takže muselo dojít i ke změnám," uvedl Hudáček.

Liberec se již může chystat na play off, do kterého půjde z prvního místa. Hudáček ale myslí ještě na závěr základní části. "Musíme se ještě připravit na poslední čtyři zápasy, poté budeme mít dvanáct dní volno. Zregenerujeme, pořádně potrénujeme a připravíme se. Na play off teď nemyslíme," řekl. S motivací prý problém nebude. "Je to každého věc, já s ní určitě nebudu mít problém. Myslím si, že trenéři taky s něčím přijdou. Nebojím se, že by opadla," dodal Hudáček.

čtk