Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Lotyšsko s bývalým Bílým Tygrem Uvisem Janisem Balinskisem slaví historický úspěch!

29. 05. 2023 | 8:18

Lotyšská pohádka má svůj šťastný konec! V zápase o třetí místo se Lotyšům podařilo porazit výběr USA 4:3 po prodloužení a slaví tak historicky první medaili z mistrovství světa. U toho všeho nechyběl ani teď již bývalý Tygr Uvis Janis Balinskis.

balinskis 350249951 196078262924605 5586367464384236465 n
Foto: www.hcbilitygri.cz

Dle vlastních slov se na domácí šampionát neuvěřitelně těšil. Nejproduktivnější obránce uplynulé základní části Uvis Janis Balinskis teď může se svými parťáky z reprezentace slavit historický zápis do dějin, a to bronzovou medaili. Úspěch se však nerodil vůbec lehko, neboť Lotyši ještě pět minut před koncem prohrávali s výběrem Spojených států amerických 2:3. Hrdinou okamžiku se nakonec stal Kristians Rubins, který v 55. minutě poslal zápas do prodloužení, kde jej nakonec svým druhým gólem i rozhodl.

Uvis Janis Balinskis na šampionátu nevynechal jediný zápas a pravidelně nastupoval v prvním obraném páru po boku Kristapse Zileho. Ve výsledném součtu pak skončil na dvou asistencích, které si připsal ještě v základní části.

Bílí Tygři tímto gratulují Lotyšů k zisku bronzové medaile!

www.hcbilitygri.cz