Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Michal Bulíř fotbalově vystřelil Bílým Tygrům výhru nad Českými Budějovicemi

20. 10. 2024 | 21:51

Prvním gólem v tomto ročníku vystřelil útočník Michal Bulíř hokejistům Liberce vítězství nad Českými Budějovicemi 2:1. Vyrovnaný duel dvou ambiciózních celků, které se v současné době trápí, rozhodl liberecký centr v čase 50:18 fotbalovým způsobem. Puk se za záda výborně chytajícího Milana Kloučka odrazil od jeho holeně.

bulíř 8X8A9445
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Viděl jsem, že jsme získali puk při forčekingu a já jsem zastavil u tyčky. Čekal jsem, že by mohla přijít přihrávka na zadní tyč do prázdné branky. Nevím, jestli puk pak někdo tečoval nebo ho po mě Oscar Flynn takto vystřelil, ale stihnul jsem zareagovat a nastavit nohu tak, že mě to trefilo někam pod koleno do holeně a kotouč se odrazil do branky," řekl novinářům po utkání Bulíř.

Jeho branku ještě musel potvrdit videorozhodčí a sám střelec si nebyl úplně jistý, zda byla branka regulérní. "Samozřejmě jsem doufal, že bude platit. Nějaké pochyby jsem ale měl a říkal si, jestli nebudou řešit úmysl. Z mého pohledu to bylo padesát na padesát. Rozhodně však nešlo o úmyslné kopnutí do branky. Nohu jsem nastavil tak, abych se pokusil si puk zpracovat a ten se šťastně odrazil," uvedl Bulíř, jenž je velkým fotbalovým fanouškem. "Táta hrával ligu za Slovan, takže jsme fotbalová rodina. Dneska se u mého gólu to jasně ukázalo. Jinak mi ale Slovan moc radosti zatím nedělá, raději teď sleduji Tottenham,“ usmíval se liberecký odchovanec.

Mistr extraligy s Libercem z roku 2016 od začátku probíhajícího ročníku laboroval se zraněním ruky, kvůli kterému zmeškal úvodních pět kol. Poté se do sestavy trenéra Filipa Pešána vrátil, ale po zápase v Třinci opět zamířil na marodku. "Už v Třinci jsem zápas po druhé třetině nedohrál, protože jsem na tu ruku spadnul. Asi ještě nebyla úplně stoprocentně zahojená, a proto jsme se po poradě s doktory domluvili, že si dám ještě nějaké volno. Teď už mě to zase pustilo do hry a snažím se na zranění nemyslet a nastavit si v hlavě, že je to stoprocentní," podotkl Bulíř, který nastoupil už v pátek na ledě Mladé Boleslavi.

Bílí Tygři se tak vítězstvím vrátili na domácí led po čtyřech venkovních zápasech v řadě, ve kterých postupně podlehli Třinci, Pardubicím, Spartě a naposledy v pátek v derby Mladé Boleslavi. "Měli jsme jedny z nejtěžších soupeřů v lize ve venkovních zápasech. Bojovností jsme v Pardubicích a na Spartě urvali alespoň po bodu. Byly to ale strašně těžké zápasy, stáli nás hodně sil," prohlásil Bulíř, který si v barvách Magnitogorsku vyzkoušel také ruskou KHL.

Pro Liberec šlo o velmi důležitý zápas, jelikož také České Budějovice se trápí a před utkáním měli oba celky shodně dvanáct bodů. "Jsme v první řadě spokojeni s výsledkem. Jsou to pro nás extrémně důležité body. Spokojení můžeme být také s bojovností. Protože o té byl dnešní zápas především. Oba týmy jsou v tabulce tam, kde jsou. Nebyl tak k vidění žádný pěkný hokej, ale bojovalo se o každý kousek ledu. Nakonec nám takový šťastný a špinavý gól přinesl vítězství. Musíme na dnešní utkání navázat a bodovat i v dalších zápasech," dodal Bulíř.

čtk