Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Michal Bulíř překonal Nedvědův rekord. Je nejlepším střelcem Bílých Tygrů v play-off

06. 04. 2021 | 12:10

Bílí Tygři v neděli vyhráli 3:1 na ledě Sparty a navýšili svůj náskok v semifinálové sérii, v níž momentálně vedou 2:0 na zápasy. Dvěma góly se na výhře podílel forvard Michal Bulíř, který tak překonal jeden historický milník.

hokej bulíř8
Foto: www.hcbilitygri.cz

Michal Bulíř o rekordu:

„Jsem za to rád, Petr Nedvěd byl hráč těžkého kalibru. Je to čest, něco takového dokázat. Není ale konec a doufám, že ještě nějaké branky přidám a pomůžu tím týmu.“

Michal Bulíř chytil v letošním play-off vynikající střeleckou formu. Aktuálně má na svém kontě v šesti utkáních šest přesných zásahů a vede tabulku všech střelců ve vyřazovacích bojích. Na děleném druhém místě se mimochodem nachází Jaroslav Vlach s pěti góly.

Zajímavé také je, že polovinu svých tref zaznamenal Michal Bulíř v přesilových hrách. Ze sedmi celkových zásahů Severočechů při početní výhodě má tak liberecká „osmaosmdesátka“ na svědomí tři.

Tu poslední zaznamenal ve druhém semifinálovém duelu se Spartou, když po nahrávce Dávida Grígera zvýšil na 3:0 pro naše mužstvo. Zároveň se tímto zásahem zapsal do historie. V play-off už totiž Michal Bulíř vsítil v tygřím dresu 22 branek, čímž překonal rekord legendárního Petra Nedvěda a jeho 21 gólů! Za zmínku stojí, že na děleném třetím místě jsou se 17 zásahy Milan Bartovič a Vítězslav Jankových.Foto: www.hcbilitygri.czMichal Bulíř má na dosah ještě jeden rekord. Čtyři trefy mu chybí k vyrovnání celkového počtu gólů za Liberec. Momentálně jich má na svém kontě 133, Petr Nedvěd 137.

Aktuálně se však celý tým nesoustředí na rekordy. Play-off je stále v plném proudu a šelmám chybí dvě výhry k postupu do finále. Třetí zápas semifinále odehrají proti Spartě na domácím ledě ve středu od 17:00!

www.hcbilitygri.cz