Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Michal Bulíř se po roce plánovaně vrátil z Plzně a chce táhnout Bílé Tygry k úspěchu

03. 05. 2022 | 19:15

Hokejový útočník Michal Bulíř se po ročním angažmá v Plzni vrátil plánovaně do Liberce a chce pomoci táhnout Bílé Tygry k úspěchu. Třicetiletý centr prožil na západě Čech podle statistik svoji nejvydařenější sezonu v kariéře, loučení s Indiány proto pro něj nebylo snadné. Pro návrat do rodného města rozhodlo podle Bulíře vedle touhy hrát opět za mateřské Bílé Tygry také ideální prostředí pro rodinu.

bulíř
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Těším se. Je to pro mě po návratu nový začátek a těším si, až se to zase rozběhne," řekl novinářům na startu letní přípravy Liberce Bulíř, který si v uplynulé sezoně v základní části připsal v 53 zápasech 56 bodů za 27 branek a 29 asistencí.

Mezi střelci se podělil s Robertem Říčkou z Pardubic o druhé místo za Filipem Chlapíkem ze Sparty (31 branek) a v produktivitě jej předčili jen Chlapík (71 bodů) a Lukáš Pech z Českých Budějovic (57). V play off si připsal Bulíř v pěti duelech dva góly a dvě asistence. Teď má být opět lídrem Liberce. "To byl i ten důvod, proč jsem se rozhodl po roce vrátit na tu pozici. Doufám, že se mi to povede splnit a budu týmu pomáhat," uvedl.

Z dvanácti extraligových sezon prožil jedenáct v Liberci, v roce 2016 s ním získal historický titul, ale osobní maxima si vytvořil v Plzni. Přesto se po roce rozloučil. "Jednoduché to určitě nebylo. Odcházel jsem s tím, že podepíšu smlouvu na rok a pak se vrátím domů. Ale po tom, jak se sezona vyvíjela a jakou jsme měl pozici, tak nebylo snadné Plzeň opustit. Bylo mi to i líto," přiznal Bulíř.

"Oni se mnou byli taky spokojení a měli zájem, abych tam zůstal i dál. Rozhodl jsem se takhle, jak jsem plánoval, že se po roce vrátím domů zase zkušenější o nějakou novou výzvu, co jsem měl. Těším se na sezonu v Liberci," uvedl Bulíř, který v sezoně 2018/19 odešel z Liberec do Magnitogorsku do KHL a po ní zase oblékl dres Bílých Tygrů.

"Člověk je doma, to je ten důvod a ta výhoda. Před vlastními fanoušky, před rodinou. Máme dvě děti, takže to taky rozhodovalo, že v Plzni nebylo takové využití pro děti, co se týká mých rodičů. Dcera tady má to zázemí lepší," podotkl Bulíř.

Po vydařené sezoně by se možná ohlížel ještě po zahraničním angažmá, ale nejistá situace s KHL po válečné agresi Ruska na Ukrajině to změnila. "Kdo ví, jak by to bylo, kdyby bylo všechno normálně a po téhle sezoně by třeba nějaké angažmá ještě bylo. Nikdo neví, co bude. Je asi zbytečné se o tom bavit. Ale všechno se vyvíjí proti tomu a Liberec byl asi nejrozumnější volba. Já se chci teď soustředit na něj a smlouvu, kterou jsem tady podepsal. Chci se stát hráčem, který bude Liberec táhnout," dodal Bulíř.

čtk