Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mick van Buren vsítil hattrick a Slovan přehrál na stadionu U Nisy Teplice 5:1

06. 08. 2022 | 18:10

Slovan se ve druhém kole nejvyšší české soutěže představil na domácím stadionu U Nisy proti Teplicím. Již od první minuty si šli liberečtí hráči za vítězstvím. Po poločase jsme odcházeli do kabin za stavu 3:1, díky brankám Doumbii, Talovjerova a Micka van Burena. Nizozemský útočník následně v druhé půli zkompletoval svůj hattrick, a tak Slovan porazil Teplice 5:1.

foVyhraTP
Foto: twitter Slovan Liberec

Do utkání aktivněji vstoupili hosté, kteří měli již ve druhé minutě příležitost v podobě rohového kopu. K zakončení se prodral Vondrášek, ale trefil pouze boční síť. Za Slovan se k prvnímu zakončení dostal van Buren, jeho střelu zpoza vápna Grigar pokryl. V obrovské šanci byl o pár minut později Rondić, který zakončoval centr hlavičkou. Pokus k tyči dokázal konečky prstů brankář zlikvidovat a Mikula se k dorážce nedostal přes bránícího hráče. V 9. minutě jsme viděli první gól, a to v síti Teplic. Po rohu rozehraném nakrátko napřáhl z dálky Mohamed Doumbia, po jeho střele do levé části brány se natahoval Grigar marně, 1:0.

Následovala pasáž hry, ve které byly více na balónu Teplice, ale k výraznější šanci se nedokázaly prosadit. Byl to naopak Slovan, jenž znovu rozvlnil síť. Po volném přímém kopu si naskočil na centr Preislera obránce Maksym Talovjerov a hlavičkou zvýšil na 2:0. Ve 43. minutě trefil po rohovém kopu Talovjerov břevno a z následného brejku dokázaly Teplice snížit. Gning vyvezl balón a následně předložil ideální pas pro Jakuba Urbance, který zakončoval do prázdné brány, 2:1. Ale liberečtí fotbalisté si ještě v nastavení vzali dvoubrankové vedení zpátky. Po rychlé akci zakončoval centr Frýdka hlavičkou Mick van Buren, balón zapadl za Grigarova záda a stav utkání byl 3:1.

Do druhé půle vstoupili svěřenci trenéra Kozla aktivně. Sice nejprve v 53. minutě van Buren těsně hlavou bránu netrefil, ale o minutu později se již mohl radovat ze svého druhého gólu. Rondić si převzal balón a vyslal přízemní přihrávku, která ve vápně prošla až na osamoceného Micka van Burena. Liberecký útočník se nemýlil a zvýšil na 4:1. Teplice mohly bleskově odpovědět, ale Křišťan po centru z pravé strany nastřelil pouze břevno. V 70. minutě poslal skvělý pas za obranu Doumbia, našel Micka van Burena, který si skvěle zpracoval a postupoval sám na bránu. Před Grigarem dokázal míč dloubnout do brány, a tak zkompletovat svůj hattrick, 5:1.

Teplice se radovaly z branky v 74. minutě, když se prosadil po hlavičce Čerepkai, ale radost mu zkazil sudí, který odpískal ofsajd. Pár minut před koncem zavařil obraně Plechatý, po kličce ztratil míč sám na hranici vápna a prakticky založil akci pro Gninga. Náštěstí byl belgický gólman rychle z brány a pokus teplického útočníka vyrazil. Zbytek utkání další branku nenabídl a Slovan zaslouženě zvítězil v prvním domácím utkání sezony 5:1.

www.slovanliberec.cz

Foto: twitter Slovan Liberec

Hlasy po utkání 2. kola první fotbalové ligy Slovan Liberec - FK Teplice (5:1):

Luboš Kozel (trenér Liberce): "Měli jsme výborný vstup do zápasu do vstřelené branky. Pak jsme 10 minut dělali všechno dělali špatně, ale dokázali jsme to ustát. Hráli jsme účelně, dávali jsme branky, když jsme to potřebovali. Rozdíl ve výsledku je větší, než byl ve hře. Báli jsme se celý týden, aby kluci (po výhře na Spartě) nelítali v oblacích, ale projevilo se sebevědomí z minulého zápasu. Hráči si věří. Van Buren má pro mužstvo zásadní přínos, je pracovitý a pohyblivý. I když v prvním poločase jsem měl k útočníkům výhrady, hlavně při třetím gólu to vyřešil skvěle."

Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Oproti minulému týdnu byl rozdíl skoro ve všem. Hráči si minule sáhli na skvělý výkon okořeněný bodem proti Plzni a teď takhle propadneme. Nechápu myšlení hráčů. Místo aby viděli, jaká je cesta, tak to dnes byla jedním slovem slabota. Měli jsme problémy vzadu při standardkách a při rychlých protiútocích. Měli jsme také šance, ale nebyli jsme tak přesní v koncovce. V závěru poločasu jsme soupeři dali dárek, to byla velká chyba a možná zvrat celého utkání."

Liberec - Teplice 5:1 (3:1),2. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - FK Teplice 5:1 (3:1)

Branky: 45.+1, 53. a 69. Van Buren, 9. Doumbia, 22. Talovjerov - 43. Urbanec. Rozhodčí: Radina - Kubr, Šimáček - Hocek (video). ŽK: Červ - Hyčka. Diváci: 4500.

Sestavy:

Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Plechatý, Talovjerov, Mikula (71. Purzitidis) - Červ (72. Varfolomejev), Doumbia (80. Višinský) - Van Buren (80. Kozák), Frýdek, Preisler (61. Matoušek) - Rondič. Trenér: Kozel.

Teplice: Grigar - Kučera (46. Knapík), Dramé, Vondrášek (59. Hybš) - Hyčka, Mareček, Jukl, Urbanec - Křišťan (59. Čerepkai) - Gning, Žák (46. Kodad). Trenér: Jarošík.

čtk