Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mislav Rosandič o prvním play-off v extralize: Využívám zkušeností, které jsem nabral

02. 04. 2021 | 10:21

Po postupu do semifinále dostali Tygři k dispozici hned deset volných dní, kterých momentálně patřičně využívají. Po krátkém odpočinku totiž zahájili přípravy na Spartu, které jsou nyní v plném proudu. „Měli jsme čas i na více fyzické tréninky, poté jsme se začali zabývat i taktikou,“ popisuje program šelem obránce Mislav Rosandič.

hoRosa1
Foto: www.hcbilitygri.cz

Jak si zatím užíváš atmosféru vyřazovacích bojů?
Je to moje první play-off v extralize. Úvodní rok v Hradci Králové jsem byl mimo sestavu a ten další jsem byl zraněný. Loni se nehrálo, takže jsem se dočkal až letos. Jsem rád, že nám to zatím šlape, z každého vyhraného zápasu jsme měli radost. Teď se musíme nachystat na dalšího soupeře.

Díky rychlému konci čtvrtfinále máte dlouhou herní přestávku. Jak jste čas vyplnili?
Na konci základní části se hrálo každý druhý den a nikdo neměl čas pořádně vydechnout, takže si myslím, že všechna mužstva pauzu přivítala. My jsme měli tři dny trochu víc fyzické přípravy s posilovnou. Čtyři dny před prvním duelem už jsme se začali připravovat na Spartu, včetně taktických věcí.

Foto: www.hcbilitygri.cz

V semifinále narazíte na Spartu, co od ní očekáváte?
V této fázi soutěže už si protivníka moc vybírat nemůžeme. Myslím si, že to bude vyrovnaná série. Vzájemná utkání v základní části také byla, oba týmy urvaly dvě výhry. Všechno je otevřené.

V Liberci máš za sebou už téměř kompletní sezónu. Jak ti sedl místní systém?
Hodně se mi líbí, jaký hokej předvádíme. Sice jsme měli během základní části slabší pasáže, ale vždy jsme se z toho nějak dostali a nasbírali několik výher za sebou. Doufám, že Spartu porazíme a vyšperkujeme tento ročník postupem do finále.

Dostáváš od trenérů hodně prostoru a chodíš i na přesilové hry. Dalo by se říct, že se nyní cítíš nejlépe od svého příchodu do extraligy?
Z mého osobního hlediska je to má nejlepší sezóna. Do Česka jsem přišel v jednadvaceti letech, takže ještě jako poměrně mladý hráč. Během několika sezón, co tu hraji, jsem dospěl. Ať už jako člověk, tak i jako hráč. Adaptoval jsem se na tuto soutěž a vím, co mám od koho čekat. Teď už využívám zkušeností, které jsem nabral.

www.hcbilitygri.cz