Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mladý útočník Jan Šír se konečně prosadil. Kryt už snad brzy sundám, říká

28. 01. 2023 | 8:14

Mladý útočník Jan Šír prodělal v prosinci operaci obličeje, přesto se velmi brzy vrátil do sestavy a v zápasech nosí na helmě celoobličejový kryt. Odměna za příkladnou bojovnost přišla v utkání s Litvínovem, v němž se urostlý forvard podílel gólem na vítězství 5:1.

šír
Foto: www.hcbilitygri.cz

Vedení jste se ujali už v úvodu zápasu. Určilo to ráz celého utkání?
Prvních pět minut se nehrálo moc v tempu, pořád se přerušovalo. O to víc jsme byli rádi, že jsme se prosadili v přesilovce. Hodně jsme si tím pomohli.

Nicméně ve druhé části přidal soupeř na aktivitě. Udělalo vám to trochu starosti?
Vlétli na nás, možná se trochu seřvali v kabině. My jsme to ale ustáli a přidali další gól. Podle mě jsme zaslouženě vyhráli.

V utkání ses navíc gólově prosadil poprvé od konce listopadu. Jak ta situace vznikla?
Hlavní práci odvedl Kuba Rychlovský za bránou, já už jen slízl smetanu (úsměv). Jsem rád, že to tam konečně spadlo.

V tabulce jste poskočili na páté místo. Berete to jako odměnu za to, jak jste se v průběhu sezóny zvedli?
Určitě, ale některé naše výkony ideální nebyly. Třeba předchozí zápas na Kladně byla tragédie. Proti Litvínovu jsme odehráli mnohem lepší utkání, což je super.

Na čtvrté místo, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále, ztrácíte nyní tři body. Třinec má sice zápas k dobru, nicméně cítíte, že ho ještě můžete prohnat?
Dostat se do čtyřky je pořád náš vnitřní cíl, pro který děláme maximum. S Třincem hrajeme ještě jednou doma a čeká nás i několik soupeřů, kteří jsou těsně za námi. To ale rozhodně neznamená, že by to měly být jasné výhry. Musíme dál makat a zkusíme se vydrápat nahoru.

Po zranění a operaci obličeje nastupuješ s celoobličejovým krytem. V jaké fázi rekonvalescence jsi?
Vánoce jsem si moc neužil, měl jsem asi na čtyřikrát zlomenou lícní kost. Díky krytu naštěstí můžu hrát, takže jsem vynechal jen pár zápasů. Příští týden bych měl mít kontrolu a snad už to budu moct sundat.

V týmu platíš za velkého bojovníka. Uvažoval jsi vůbec o delším odpočinku?
Náš doktor Roman Mizera mě ještě krotil, abych návrat neuspěchal. Museli jsme počkat, až mi trochu sleze otok, abych do toho nedostal nějaký zánět. Poté už jsem neváhal.

www.hcbilitygri.cz