Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Moje góly? Něco mě to v kabině bude stát, směje se Frolík po premiéře před libereckými ochozy

19. 09. 2022 | 7:09

Bílí Tygři mají za sebou úspěšnou domácí premiéru extraligové sezóny 2022/2023. Lví podíl na tvrdě vydřeném vítězství 4:3 po nájezdech proti Kladnu má Michael Frolík, jenž dopravil do sítě Rytířů hned dva góly.

frolíkObličej
Foto z www.hcbilitygri.cz

Máš za sebou premiéru před libereckými ochozy, naplnila se tvá očekávání?
Atmosféra byla super a přišlo podle mě poměrně dost lidí. Vím, že doba teď není úplně jednoduchá a lístky něco stojí. Je moc hezké, že nás fanoušci přišli podpořit a na našem obratu mají zásadní podíl. Je skvělé, když vám lidé fandí, a proto také hokej hrajeme.

Jak hodnotíš samotný výsledek letošní domácí extraligové premiéry?
Průběh zápasu pro nás nebyl ideální, po druhé třetině jsme šli do kabiny za stavu 1:3 a něco jsme si tam pak k naší hře řekli. Hodně důležitý byl kontaktní gól na 2:3, který padnul rychle po začátku třetí třetiny. Na naší straně byli také diváci, kteří nás hnali kupředu k důležitému vyrovnání a nakonec jsme utkání ovládli na nájezdy.

Michael Frolík při přebírání cen pro nejlepší hráče zápasu.

Bylo v kabině po druhé dvacetiminutovce hodně dusno?
Nedošlo k žádnému křičení, ale řekli jsme si, že naše inkasované góly jsme Kladnu darovali. Padly po našich chybách a to nesmíme dopouštět. Snažili jsme se hrát pořád stejně, jen přidat víc forčekingu, držení puku a hlavně střel, které nám chyběly. Kontaktní brankou pak přišlo naše nastartování.

Jsi teď po dvou odehraných kláních již plnohodnotně rozehraný?
Musím říct, že ano. Pomohly mi k tomu určitě góly, ale také fyzické vyčerpání. V tomhle ohledu jsem se cítil zatím nejlépe. Doufám, že ještě k nějakému zlepšení dojde, ale pomalu si už na extraligu a její rychlost zvykám.

Po skončení duelu jsi byl vyhlášen nejlepším hráčem Severočechů. Prožíval jsi to emotivněji kvůli tomu, že to bylo zrovna proti Kladnu?
Určitě to pro mě bylo hodně speciální, na stadion dorazila moje rodina a rodiče. Bylo moc fajn, že se přijeli podívat a po dlouhé době mě mohli vidět naživo. Je to určitě zvláštní, ale snažím se hrát proti každému stejně. Když už mám nějakou šanci, tak se ji snažím proměnit a je jedno, kdo je soupeřem. Posílil jsem Liberec a hraji pro něj.

U obou tvých branek asistoval Tomáš Filippi. Nejspíš ti hodně usnadnil jejich vsítění, viď?
Nepochybně. Dvakrát mi výborně nahrál a je vidět, že se už trochu víc sehráváme. Věděl jsem, že je Tomáš výborný hráč a centr, který je silný na bulích. Má na mých gólech velkou zásluhu, stejně tak ale celá pětka. Jsem rád, že jsme zápas zakončili vítězně.

Vypsal jsi na tebou vstřelené góly proti Rytířům v kabině speciální odměnu?
Ani jsem nemusel, kluci to udělali sami. (smích) Hned po konci zápasu mi to hlásili a něco mě to bude stát.

Opět jste dokázali otočit vývoj klání na svou stranu, jak důležitá je pro tým tato schopnost?
Je stále začátek a pořád si sedáme, ale je samozřejmě lepší, když nemusíme dohánět skóre. Je potřeba se soustředit na vstupy do utkání. Chceme mít naši hru pod kontrolou. Síla týmu je v tomhle sice super, ale přesto se musíme zlepšit.

www.hcbilityygri.cz