Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Musíme koukat dopředu a zvládnout další zápasy, hlásí Plechatý po porážce s Bohemians

06. 03. 2023 | 7:16

Slovan ve 22. ligovém kole nestačil v domácím prostředí na tým Bohemians a podlehl mu 1:3. Zápas hodnotil Dominik Plechatý, který při absenci Gebre Selassieho vedl liberecké mužstvo jako kapitán. „Ke konci, když jsme prohrávali 1:2, tak jsme to chtěli zlomit, a o to více jsme měli otevřenou obranu, bohužel to nevyšlo,“ smutnil Plechatý.

plechatý
Foto: www.fcslovanliberec.cz

Jak bys zhodnotil dnešní utkání?
Myslím si, že jsme do utkání vstoupili docela dobře. Měli jsme pasáže kolem vápna, které jsme nedokázali dotlačit do gólu. Poté nás od dvacáté minuty začala trápit Bohemka dlouhými nákopy a z toho těžili. Ke konci, když jsme prohrávali 1:2, tak jsme to chtěli zlomit, a o to více jsme měli otevřenou obranu. Ale třetí gól hostů nás zlomil a bohužel to nevyšlo.

Hráči Bohemians nejvíce hrozili z rychlých protiútoků. Byl to pro vás jeden z problémů, že se vám nedařilo je zachytit?
Ano, je to tak. Jak jsem říkal. Věděli jsme, že z toho Bohemka těží. Má nahoře brejkové hráče. Nakopává balóny do hroťáků a sklepávají si je. Myslím si, že jsme se na to docela dobře nachystali, ale nedokázali jsme pokrýt pár situací a z toho jsme byli potrestaní. Nemyslím si, že to byly úplně vypracované šance, ale nabídli jsme jim to našimi chybami.

Jan Matoušek se tady střelecky často trápil, dnes dvě branky. Překvapil vás? Jaké s ním byly souboje?
Dělali jsme si srandu, že tady nedal dva roky gól a dnes dal dva. Ukázal, že v Bohemce je v pohodě, a že mu to tam dnes padalo. Maty tady pár let působil. Všichni ho znají, je to rychlostní hráč a dnes to ukázal.

Jaký byl terén? Nejenže sněžilo, ale v týdnu se hrálo i dlouhé utkání se Spartou...
Jak sněžilo, tak hřiště bylo mokré, tak to docela jezdilo. V tom problém nebyl. Pro obě mužstva to bylo stejné.

V posledních utkáních máte problémy v defenzivě. Chybí Mikula, Fukala, teď i Gebre Selassie. Nemůže být problém i v tomhle ohledu?
Určitě. Thea je obrovská škoda. Předává nám svoji zkušenost, rosteme pod ním. I Miky je zkušený hráč. Teď si myslím, že v obraně jsme hodně mladý tým. Ale myslím si, že i předtím jsme neodehráli špatné utkání. Nehledal bych problém v tom, že jsme mladí, že by to bylo špatně. Jenom jsme jim dnes nabídli tyto šance.

Herně to z vaší strany vypadá dobře, ale výsledkově ne, jedno vítězství z posledních sedmi ligových kol. Koukáte spíše za sebe nebo stále dopředu?
Dnes jsme chtěli určitě uspět, protože když se podíváme na tabulku, ten spodek se na nás velmi dotahuje. Chtěli jsme uspět, to se nepovedlo. Musíme koukat dopředu a zvládnout další zápasy.

www.fcslovanliberec.cz