Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Musíme potrénovat nájezdy. Snad budeme příště úspěšnější, říká Radan Lenc

16. 01. 2021 | 12:10

Svěřenci trenéra Patrika Augusty nestačili v napínavém utkání na Brno a prohráli, stejně jako proti Zlínu, na samostatné nájezdy. První branku Tygrů vstřelil Radan Lenc, který nezapomněl pochválit dvacetiletého útočníka Adama Najmana. „Hraje výborně, má skvělé buly, spoustu jich vyhraje a od toho se odráží i náš útok,“ ocenil zkušený útočník s číslem 25 hru v první lajně.

lenc2 PP 5731
Foto: www.hcbilitygri.cz

Jak se za těsným utkáním ohlížíš?
Těžko se mi to hodnotí, měli jsme spoustu šancí a střel, které jsme neproměnili. Je to škoda, nachytal nás brankář hostí, Karel Vejmelka.

Podruhé za sebou jste prohráli po nájezdech. Jsou dva vydřené body cenné?
Každý bod je důležitý. Budeme muset potrénovat nájezdy, protože se nám v nich vůbec nedaří. Věřím, že příště budeme úspěšnější.

Jak bys okomentoval situaci, při které jsi vstřelil vyrovnávací branku na 1:1?
Výborně mi nahrál Adam Musil, já jsem puk posunul na Tomáše Hanouska a ten mi ho vrátil. Byl jsem mezi kruhy sám a povedlo se mi to trefit do šibenice.Foto: www.hcbilitygri.czCelá tvoje lajna měla v zápase proti Brnu hodně příležitostí, přestože jste se museli obejít bez Michala Birnera. Jak dobře zapadl do útočné trojice Adam Najman?
Adam Najman hraje výborně, má skvělé buly, spoustu jich vyhraje a od toho se odráží i náš útok. Měli jsme mnoho šancí, střel, hráli jsme co nejjednodušeji, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit více gólů.

Když po tolika střelách nepadne mnoho gólů do branky, je poté úspěch o sebevědomí?
Myslím si, že sebevědomí v kabině i na ledě máme, hrajeme dobře. V zápase jsme dali jen dva góly, což nám nestačilo na tři body, ale věřím, že to prolomíme a v dalším utkání budeme produktivnější.

www.hcbilitygri.cz