Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nedaří se nám střelecky, láme si hlavu jablonecký záložník Tomáš Malínský

29. 11. 2021 | 8:14

S bídnou střeleckou potencí se v letošní ligové sezoně potýká náš Jablonec. Gólově vyšel naprázdno už ve třetím zápase v řadě. Záložník Tomáš Malínský po zápase s Boleslaví rozebíral nelichotivou umístění i současnou situaci.

TvLKjbc-bolka3
Foto: Artur Irma

Konečný výsledek je určitě dalším zklamáním.

Přitom jsem se cítil dobře, ale bohužel ten výsledek je nakonec takový, jaký je. Mít v tabulce po šestnácti odehraných zápasech třináct bodů, to je hrozně málo.

Leží na vás už nějaká deka?

Deka, karma, to jsou všechno taková zvláštní slova. Tu situaci, v které se nacházíme, vnímáme. Nikoho nás to netěší. Je to fotbal, v životě jsou i horší věci. Nikdo jinej to nezmění, ani trenér, jen my hráči na hřišti. Je potřeba poctivě makat v tréninku. Už teď je to nepodařená sezona. Musíme se sebrat my hráči a uvidíme co přinesou další zápasy. Věřím, že se to zlomí.

Čím si vysvětluješ fakt, že v Konferenční lize se nám daří a ve FORTUNA:LIZE ne?

Furt si říkáme a omíláme, že to další zápas už zlomíme. Bohužel nám to nejde. Zakopaný pes je asi v tom proměňování šancí a v tom, že se nám nedaří střelecky. Nechce nám tam nic spadnout. Pak tam zaspíme v druhém poločase v prvních pěti minutách. První šance soupeře nás pořádně nevarovala a umožnili jsme mu další, kterou už proměnil. Naší následnou snahou už jsme to tam nedotlačili.

Může mít tedy na vás vliv, že kombinujeme ligové zápasy s evropskými?

Tyhle velké zápasy chceme hrát. Je to velké pozitivum. Co by za to ostatní hráči v lize, co ty poháry nehrají, dali. Je to prostě sen si to zahrát. Za to jsme všichni rádi. V Konferenční lize hrajeme důstojnou roli a přinášíme českému fotbalu body do koeficientu. Z tohohle pohledu je to fajn. A jestli to má vliv na ligu? To já nechci házet na to, že by to byl důsledek Konferenční ligy. Můžeme si za to jen my sami. Nikdo jiný se z téhle situace za nás nedostane.

www.fkjablonec.cz

Člověk si toho váží úplně jinak než dřív, řekl Kadlec po návratu do první ligy

Útočník Václav Kadlec po více než dvou a půl letech nastoupil v první fotbalové lize. Za Mladou Boleslav odehrál závěrečnou půlhodinu v zápase 16. kola na hřišti Jablonce, kde pomohl k vítězství Středočechů 1:0. Devětadvacetiletý bývalý reprezentant přiznal, že po vleklých zdravotních problémech si váží šance hrát vrcholový fotbal jinak než dřív.

Kadlec naposledy v březnu 2019 absolvoval za Spartu závěr vítězného utkání proti Plzni (4:0). Kvůli opakovaným problémům s kolenem, s kterým absolvoval několik operací, o necelý rok později ukončil profesionální kariéru. Letos v srpnu se ale začal připravovat s B-týmem Mladé Boleslavi. Pak se přesunul do "áčka" a dva listopadové duely nejvyšší soutěže s Českými Budějovicemi a Zlínem strávil na lavičce.

"Poslední týdny jsem se cítil na tréninku mnohem líp. Věděl jsem, že fyzicky problém nemám, fotbalově taky ne. Člověk si toho váží úplně jinak než dřív," řekl Kadlec na tiskové konferenci.

Cítil, že proti Jablonci by od mladoboleslavského trenéra Karla Jarolíma mohl dostat příležitost. I vzhledem k absenci nemocného kanonýra Milana Škody. "Nebyl dneska Škoďák, takže šance, že se dostanu na hřiště, byla o něco větší než normálně. Vyhlížel jsem to. Hned jak mi trenér řekl, že tam půjdu, tak jsem byl šťastný. Říkal jsem si, že si to hlavně užiju, nebudu nad ničím přemýšlet, nějak to odpracuju a uvidím, co z toho bude," líčil Kadlec.

"Určitě to bylo příjemné. Bylo to nějakých 30 minut a myslím, že bohatě stačily. Hezky jsem si zaběhal, ale hlavně, že jsme to zvládli a mohl jsem tomu aspoň trochu pomoct," doplnil bývalý hráč Eintrachtu Frankfurt nebo dánského Midtjyllandu.

Na Střelnici dokonce mohl comeback oslavit gólem, v 83. minutě ale ve skluzu minul. "Byl jsem před centrujícím Juráskem a snažil se dostat před stopera. Jak jsem byl před ním, tak by to stejně asi byl ofsajd, ale těžko říct. Člověk se to snaží trefit ve skluzu a chyběl kousek. Je to škoda, ale naštěstí nás to nemusí mrzet, protože se to stejně zvládlo," uvedl Kadlec.

Jablonecký stadion tak pro něj zůstal zakletý. "Nikdy jsem tady nedal gól, ani nehrál extra dobře. Na Jablonec nemám moc dobré vzpomínky. Jednou jsem tady nedal penaltu v jednadvacítce v baráži. Jsem rád, že to dopadlo takhle, že jsem to zvládnul a že jsme vyhráli," dodal Kadlec.

čtk