Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nešpor vystřelil Jablonci postup v Přepeřích. Kouč dal v pohárovém zápase příležitost méně vytíženým hráčům

22. 09. 2021 | 18:02

Svou první brankou v jabloneckém dresu vystřelil Jablonci útočník Martin Nešpor postup v MOL Cupu na půdě třetiligových Přepeř. Prvoligista zvítězil 1:0. Trenér Rada dal v pohárovém zápase MOL Cupu příležitost méně vytíženým hráčům.

přepeře
Foto: www.fkjablonec.cz

Na pažitu třetiligových Přepeř začali Jablonečtí převahou, z které se ale branka neurodila. V úvodu poslal míč po vysunutí jen do boční sítě Nešpor. Jablonec zahrával poměrně dost rohových kopů, více jak sražené zakončení Zeleného si ale vypracovat nedokázal. Tlak Radova mužstva postupně ochaboval, přesto se prvoligista ještě do zakončení dostal. Smejkalův průnik zastavil v pádu jeden z hráčů Přepeř rukou, ale rozhodčí Machálek pokutový kop nepískal. Podobný zákrok byl k vidění znovu před poločasem, tentokrát si ve vápně míč zasekl Malínský, ale podobně jako v prvním případě se ruka skluzujícího hráče nepískala. Třetiligový tým Přepeř poprvé zaměstnal jabloneckého brankáře Hrubého ve 37. minutě, po akci Hadaščoka, ale pálil exjablonecký Bulíř jen do středu branky.

V druhém poločase nabil na střelu Malinský Hübschmanovi, ten ale nezacílil přesně. Rozhodující moment se zrodil v 56. minutě po centru Zeleného z levé strany, se ve vápně domácích odpoutal od svého strážce útočník Nešpor a přesnou hlavičkou k tyči poslal Jablonec do vedení – 0:1!

Trenér Rada musel poté střídat stopera Martince, který měl problémy s kolenem. Jablonec měl platonickou převahu v poli, Surzynovu střelu chytil brankář Truksa. V 61. minutě předvedl dobrý únik střídající Kratochvíl, ten skvěle uvolnil Vaníčka, jenže ten pálil zbrkle vedle. Po ztratil před naším pokutovým územím míč Čvančara a mohl děkovat domácímu Novákovi, že ve velké šanci pálil jen do boční sítě. V 90. minutě měl Novák znovu šanci na vyrovnání, ale tentokrát míč spolehlivě zalehl brankář Hrubý.

Jablonec si z Přepeř odváží postup do dalšího góla, díky těsné výhře 1:0. „Pro mě je nejdůležitější právě postup. Jestli vyhrajeme o jeden či více gólů, to není rozhodující. Trochu jsme dnes protočili sestavu. Byl to těžký zápas, domácí neměli co ztratit. Pohár je v tomto specifický. Domácí čekali na naši chybu a měli tam pár situací. Některé momenty mě rozčilují, třeba ta situace v 90. minutě,“ uvedl bezprostředně po zápase náš trenér Petr Rada.

FK Přepeře - FK Jablonec 0:1 (0:0)

Branka: 56. Nešpor

Sestava: Hrubý – Haitl, Martinec (57. Kubista), Zelený, Surzyn – Smejkal, Hübschman, Houska (46. Kratochvíl), Malinský (81. Krob) – Nešpor (65. Čvančara), Vaníček (81. Holík)

www.fkjablonec.cz