Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Novou sezónu 2022/23 začnou Bílí Tygři v Hradci. Doma se poprvé utkají s Kladnem

05. 05. 2022 | 5:41

Extraliga již odtajnila rozpis sezóny 2022/23, která začne 16. září. Počet účastníků se po sestupu Zlína zúžil zpět na čtrnáct týmů a v základní části se tudíž dočkáme tradičních 52 kol.

hradec
Foto: www.hcbilitygri.cz

Nový ročník rozehraje tygří smečka proti stejnému soupeři jako v ten uplynulý, tedy Hradci Králové. Úvodní kolo s Mountfieldem už je přitom takovou menší tradicí, sezónu s ním Liberec zahájí už počtvrté z posledních šesti let. Tento duel je na programu v pátek 16. září na východě Čech. Hned o dva dny později se Severočeši představí poprvé také před svými fanoušky, když na domácím ledě vyzvou Kladno.

První derby s Mladou Boleslaví šelmy odehrají na půdě soupeře už v 5. kole dne 27. září. Pod Ještěd Bruslaři poprvé zavítají na začátku listopadu. Za zmínku jistě stojí také atraktivní zápasy během vánočního období. Stejně jako loni čeká Tygry pouze jedno domácí klání, a to 28. prosince s Plzní. Základní část poté svěřenci Patrika Augusty zakončí znovu proti Vítkovicím 5. března.

Po snížení počtu klubů nabídne extraliga ve své dlouhodobé fázi opět 52 kol, načež čtyři nejlepší týmy postoupí rovnou do čtvrtfinále a celky na 5. až 12. příčce čeká předkolo. Mužstvo na posledním místě si zahraje baráž s vítězem Chance ligy. Play-off odstartuje 8. března, nového českého mistra se dozvíme nejpozději 28. dubna.

Kompletní rozpis základní části extraligy naleznete zde. V termínové listině může na základě dohody klubů dojít ke změnám.

K první repríze čtvrtfinále dojde 9. října na Spartě, foto: www.hcbilitygri.czwww.hcbilitygri.cz