Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Novým trenérem fotbalistů Liberce je Luboš Kozel. Na Slovanu už dělal asistenta v letech 2007 až 2009

29. 08. 2021 | 13:06

Novým trenérem fotbalistů Liberce se stal Luboš Kozel, který naposledy vedl Baník Ostrava. Padesátiletý kouč už v minulosti dělal ve Slovanu asistenta. Severočeské mužstvo, jemuž patří po šesti kolech ligové sezony poslední místo, převezme v úterý. Klub o tom informoval na svém webu. Délku smlouvy s Kozlem Liberečtí nezveřejnili.

kozel
Foto: twitter Slovan Liberec

Kozel na lavičce vystřídá Pavla Hoftycha, který u týmu skončil den po středečním senzačním vyřazení Liberce v domácím poháru s třetiligovými Zbuzany (1:2). Při sobotní ligové porážce 0:1 se Zlínem vedl Slovan jako hlavní kouč asistent Miroslav Holeňák. Kozel převezme mužstvo na začátku reprezentační přestávky.

V Liberci dělal Kozel asistenta v letech 2007 až 2009. Poté jako hlavní trenér vedl pražskou Duklu, s níž začal hrát ofenzivní kombinační fotbal. Následně trénoval české mládežnické reprezentace a naposledy působil v Baníku, kde skončil v únoru. Většinu hráčské kariéry strávil v pražské Slavii, na kontě má také devět startů za národní tým.

Liberečtí sáhli k trenérské změně jako první tým v ligové sezoně. Severočeši získali v prvních šesti kolech jediný bod, dali jen jeden gól a krčí se na dně tabulky. Slovan zažívá vůbec nejhorší start do ročníku v samostatné historii.

čtk