Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ohlédnutí za "zápasem roku": Série s Plzní? Parádní příprava na čtvrtfinále, říká vítězný střelec Najman

16. 03. 2023 | 7:19

Vývoj duelu o bytí a nebytí zprvu nebyl pro Tygry optimální, nicméně liberecké mužstvo ukázalo svou vnitřní sílu a dokázalo nepříznivý výsledek zkrotit. Za stavu 3:3 se tak rozhodovalo o postupujícím do čtvrtfinále v prodloužení. V něm se prosadil skvělým blafákem mezi betony Adam Najman, který tak rozuzlil předkolo ve prospěch Liberce!

najman
Adam Najman rozuzlil předkolo ve prospěch Liberce!

Jak jsi viděl svou vítěznou trefu?
Oscar mi to nádherně posunul do jízdy a já pak jel sám na bránu. Chtěl jsem nejprve střílet pod lapačku, ale trochu mi to ujelo, tak z toho vyšlo tohle. Jsem rád, že to tam padlo.

Co se ti honilo hlavou, když jsi viděl puk za brankovou čárou?
Byly to obrovské emoce. Jsem hrozně vděčný, že jsme postoupili a zvládli to, protože tahle série byla hodně náročná. Parádně nás to připravilo na čtvrtfinále.

Od 9. minuty jste museli dohánět tříbrankové manko. Mohla mít na vašem rozladění podíl i zpočátku nefungující časomíra?
Musíme být profíci, i když není příjemné, když se něco takového stane. My ale třikrát zlomili hůl a třikrát jsme z toho dostali gól. Věřili jsme v naši sílu a nakonec ji také ukázali. Myslím si, že nás pak hlavně nastartoval Kvakyho zákrok, kdy chytil šanci dva na jednoho. Od té doby jsme začali hrát a Čahy (Adam Dlouhý, pozn. red.) nás pak dvěma góly stáhl. Rychlas to vyrovnal a my potom byli v prodloužení šťastnější.

Patrik Augusta si vzal po třetí brance time-out. Co zde padalo za instrukce?
V oddechovém čase jsme si řekli, že už je to minulost a nic s tím neuděláme. Bylo nutné se víc tlačit do brány a ukázat naši sílu.

Probíhala před prodloužením speciální diskuze nad tím, jak chcete hrát?
Je asi největší svátek hrát v hokeji na zlatý gól. My jsme prostě věřili v náš tým a taky jsme to zvládli.

V čem vidíš největší přednosti tygřího mužstva?
Máme sílu a obětavost ve všech čtyřech lajnách a na tom můžeme stavět do dalších kol play-off.

V následující fázi vyřazovací části narazíte na Hradec. Jak tuto sérii vyhlížíš?
Moc se na to těším, kvůli tomuhle hokej hrajeme. Připravíme se na ně s videem, dobře potrénujeme a v neděli na ně vlétneme.

Mountfield měl značný čas na odpočinek. Vnímáš to jako jejich výhodu?
Nemyslím si. My jsme teď rozjetí, čehož musíme využít a podle toho na ně také vletět.

Foto: twitter Bílí Tygři

Prodloužení s Plzní netrvalo ani dvě minuty. Přesto bylo rekordní

Ani v play-off nepřestávají Tygři překonávat rekordy týkající se prodloužení. Nastavený čas v rozhodujícím utkání předkola s Plzní, které rozseknul Adam Najman, znamenal hned dva extraligové milníky.

V čase 61:39 rozhodující bitvy předkola ujel obraně Plzně útočník Adam Najman a povedeným blafákem poslal Tygry do čtvrtfinále. Liberec tak úspěšně zvládl již desátý prodlužovaný zápas v play-off na domácím ledě, čímž stanovil nový extraligový rekord! Z těchto deseti vítězství bylo to úterní druhé, které zároveň znamenalo i postup do další fáze vyřazovacích bojů. Celkem mají Severočeši v prodloužení play-off na své půdě bilanci deseti výher a osmi porážek.

V sérii s indiány navíc svěřenci Patrika Augusty prodlužovali i zápas číslo čtyři. Tuto sezónu tak už dvacet dva zápasů Liberce skončilo nerozhodně po základní hrací době, což je rovněž nový extraligový rekord. V rámci jednoho ročníku české nejvyšší soutěže tak žádné jiné mužstvo nezaznamenalo víc remíz! Dvacet jich Tygři nasbírali v základní části (klubový rekord) a další dvě přidali během předkola.

Oba tyto milníky se navíc můžou dočkat ještě dalšího navýšení. Šelmy totiž v play-off pokračují a nyní je čeká čtvrtfinálová série s Hradcem Králové, která na východě Čech odstartuje už v neděli!

www.hcbilitygri.cz