Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ordoš udal směr, jakým se odvíjel rozhodující zápas předkola play off. Předprodej na Spartu startuje už dnes

18. 03. 2022 | 6:58

Útočník Jan Ordoš udal směr, jakým se bude odvíjet rozhodující zápas předkola play off mezi hokejisty Liberce a Brna. Ačkoliv měl dosud v sérii na kontě ze čtyř utkání pouze jednu asistenci, dnes se prosadil do střelecké listiny hned dvakrát. Pokaždé navíc v hodně důležité chvíli. Prvním gólem otevřel skóre, tím druhým pak pouhých 25 sekund před koncem druhé třetiny srazil hosty do kolen zvýšením na 4:0.

postupOrdošHra
Modrý Jan Ordoš. Foto: www.hcgilitygri.cz

Ordoš ve 14. minutě dokonale využil toho, kolik místa mu Brňané na chvilku dopřáli. Vyjel si do dobré palebné pozice a prostřelil Mateje Tomka. "Naštěstí se nám podařilo dát první gól, to určilo ráz zápasu. U čtvrtého gólu byl brankář dost vyjetý, navíc ke konci třetiny už byl špatný led. Tak jsem nechtěl moc vymýšlet, vystřelil jsem pod lapačku a padlo to tam. Já věděl, že mi to v sérii nelepí, šancí jsem ale měl dost na to, abych dal nějaké góly. Věřil jsem, že jsem si to schoval na ten dnešní zápas. Jsem za to samozřejmě rád," řekl Ordoš novinářům.

Jan Ordoš, foto: www.hcbilitygri.cz

Teprve až za stavu 0:4 se dostala ke slovu i Kometa. Ale Liberečtí si vše s přehledem pohlídali. "Dvě třetiny to bylo velice vyrovnané. Škoda toho gólu na začátku třetí třetiny, trochu jsme znervózněli. Bylo tam pár situací, které zaváněly gólem, ale ubránili jsme to dobře a v závěru jsme přidali další dva góly," připomněl Ordoš.

V celé sérii nakonec zafungovalo na sto procent kouzlo domácí prostředí. "Jednoznačně to pomohlo. Doma jsme vyhráli všechny tři zápasy. Měli jsme zvládnout už ten čtvrtý v Brně, ale to se nám bohužel nepovedlo. Bezprostředně po tom zápase převládalo zklamání, ještě ve středu ráno byla nálada trochu pochmurná. Ale dnes od rána jsem z týmu cítil, že za tím jdeme a že pro postup uděláme všechno. To se stalo, vyhráli jsme a já jsem na tým pyšný," přiblížil Ordoš atmosféru v liberecké kabině před klíčovou bitvou.

Tygři jdou na Brno. Foto: www.hcbilitygri.cz

"Tým je kompaktní, hrály nám všechny čtyři lajny. Každá lajna přidala nějaké góly, bodové příspěvky. A věděli jsme, že když nám to nelepilo na začátku sezóny, tak že musíme udělat všechno pro to, aby se to zvedlo. Začali jsme dělat malé věci, hrát lepší systém. V týmu je charakter, ukázalo se to i v minulých sezonách. Myslím, že máme na to, abychom postoupili i přes Spartu. Ale musíme jít zápas od zápasu," podotkl Ordoš.

Papírovým favoritem série bude Sparta, ale Bílí Tygři rozhodně nejsou bez šance. S postupem potvrzeným navíc vysokou výhrou nabrali porci sebevědomí navíc. "V týmu je vítězný charakter. Těším se moc. Předpokládám, že O2 arena bude plná, tady také bude vyprodáno. Doufám, že to bude skvělá série," řekl Ordoš.

čtk

Informace o prodeji vstupenek na čtvrtfinále proti Spartě

Je rozhodnuto! Bílí Tygři postoupili z předkola play-off přes Kometu Brno a v pondělí vstoupí do čtvrtfinále. V něm čeká na liberecké hráče pražská Sparta.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Bílí Tygři si ve čtvrtek třetí výhrou nad Kometou Brno zajistili postup do čtvrtfinále play-off. Vzhledem k tomu, že Mladá Boleslav vyřadila Plzeň, mají již Tygři jistého také svého soupeře, kterého v boji o místenku mezi semifinalisty vyzvou. Ve čtvrtfinále narazíme na Spartu Praha, s níž odstartujeme sérii již v pondělí 21. a v úterý 22. března. V Home Credit Areně se pak s Pražany Tygři utkají v pátek 25. března a v sobotu 26. března. Časy utkání budou teprve potvrzeny.

Start prodeje vstupenek

Prodej vstupenek na čtvrtfinále play-off odstartuje v rámci předkupního práva pro permanentkáře v pátek 18. března v 9:00, a to online v síti Ticketportal. Předkupní právo bude možné uplatnit do pondělí 21. března. Doma se se Spartou hraje za týden - v pátek a v sobotu 25. a 26. března,.

Následně v úterý 22. března ve 9 hodin odstartuje volný prodej dosud nevyužitých vstupenek.

Všechny další informace na klubovém webu.

www.hcbilitygri.cz