Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Parádní úspěch. Liberečtí judisté si z mistrovství dovezli čtveřici medailí. Po osmi letech zlato v dorostenecké kategorii

07. 02. 2023 | 9:44

O uplynulém víkendu se v brněnské Starez aréně konalo jedno z prvních letošních republikových mistrovství, konkrétně v kategorii dorostenců. Liberecký JudoClub do bojů o medaile vyslal 9 závodníků, kteří soutěžili v konkurenci téměř 300 dorostenců.

judo Kučera 2
Kristián Kučera, foto: JC Liberec

Liberečtí judisté závodili v 5 z 15 váhových kategorií, včetně té nejobsazenější do 66 kilogramů, kde se prosadili jak Vít Vostřel, který bohužel zakázanou technikou přišel o možnost zasáhnout do medailových zápasů, tak i Josef Martinka, kterému se dařilo a vybojoval stříbrnou medaili. V kategorii do 50 kg další medaili a to bronz vybojoval Adam Honzák.

Kristián Kučera, foto: JC LiberecO největší úspěch pro liberecký JudoClub se postarali závodníci ve váhové kategorii do 73 kg, ze které si Patrik Javůrek odvezl bronzovou medaili a Kristián Kučera zlato. Díky tomuto úspěchu získal klub z města pod Ještědem po 8 letech opět titul Mistra České republiky v dorostenecké kategorii.

Foto: JC LiberecPavel Kytýr/JudoClub Liberec