Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Patrik Augusta vyhlíží sérii s Hradcem Králové, na liberecký dres se vrací tygří logo

17. 03. 2021 | 5:00

Dlouhodobá část je minulostí a liberecké šelmy již střádají plány na čtvrtfinálové klání s královéhradeckým Mountfieldem. Pod palbu otázek ohledně třaskavé bitvy o postup se tentokrát dostali trenér Patrik Augusta společně s útočníkem Radanem Lencem. „Nejdůležitější bude produktivita, nečekám žádná bláznivá utkání, musíme proměňovat šance, které si vytvoříme,“ hlásí první jmenovaný.

Výhodou Tygrů před čtvrtečním úvodním startem by mohl být odpočinek. Zatímco Mountfield nejprve musel projít přes litvínovskou Vervu v předkole, Severočeši postoupili ze čtvrté pozice rovnou mezi osm nejlepších.

„Jsme za to strašně vděční, kluci dostali tři dny volno. Poté jsme si dali rekondiční mikrocyklus a od pondělí se už připravujeme cíleně na Hradec. Sezona byla pro všechny náročná a hrálo se prakticky každý druhý den, my navíc do posledního kola bojovali o čtyřku, takže si hráči ani příliš neodpočinuli,“ hlásí Patrik Augusta

To se však změnilo a nabídnutým časem rozhodně nepohrdl ani Radan Lenc: „Rozhodně jsem nelenošil. První dva dny jsem byl s rodinou. Bylo hezké počasí, a tak jsme si zašli na procházku, k tomu jsem se trochu věnoval zahradě. Bylo fajn chvíli vypnout od hokeje, ale třetí den jsem si už zašel do posilovny a začal jsem přípravu,“ hodnotil zasloužený oddych.

Foto: www.hcbilitygri.cz

V soubojích Tygrů se Lvi to na ledě vždy pořádně vře a i tentokrát se dají očekávat velmi vyrovnaná a vyhrocená střetnutí. Liberečtí svého soupeře rozhodně nepodceňují. „Samozřejmě to bude obtížné, ostatně jako s kýmkoliv jiným. Víme, že mají dobře organizovanou defenzivu a že bude těžké se prosazovat,“ prohlásil Patrik Augusta.

A má pravdu, Hradečtí se po celý ročník prezentují téměř nepropustnou obranou. „Že hrají beton? Já si beton představuji tak, že nikdo ani nejezdí do útoku. Mountfield však hrozí i směrem dopředu. Je ale jasné, že to pro nás bude dobývání,“ dodal.

Radan Lenc měl ovšem trochu jiný názor: „Osobně si myslím, že to beton je. Slyšel jsem, že ne a že to je útočný hokej. Samozřejmě k tomu ofenzivu přidají, ale základ je v důsledné defenzivě a velkých obráncích, kteří s námi svádí nepříjemné souboje. Věřím ale, že najdeme recept, jak je přehrát.“ Co podle něj tedy bude klíčové?

„Bude to hodně o první brance. O tom jsme se ostatně přesvědčili nedávno s Brnem. Pokud to nemáme ve svých rukou a je potřeba dohánět, je velice složité to proti takovým týmům překlopit. Musíme si ze základní části přenést to, co se nám proti nim dařilo,“ tuší Lenc.

Čtvrtfinálový souboj odstartuje již tento čtvrtek a Liberečtí mají Hradci Králové rozhodně co vracet. Oplatí mu tři roky starou, taktéž čtvrtfinálovou, porážku 3:4 na zápasy z roku 2018? Rozhodně bude na co se dívat!

Foto: www.hcbilitygri.cz

Do play-off zpět s Tygrem na hrudi!

Blíží se play-off, vrchol sezony. Cesta vyřazovacími boji může být mnohdy nevyzpytatelná, jak už ukázalo například letošní předkolo. Jedno je už ale v tuto chvíli jisté. Tygři během ní obléknou zpět dresy s logem Bílého Tygra na hrudi!

V průběhu sezony 2020/21 sáhli Bílí Tygři k bezprecedentnímu kroku. Jako výraz poděkování svým největším partnerům, díky jejichž podpoře bylo možné zvládnout odehrát sezonu i přes zákaz vstupu fanoušků do ochozů, odehráli naprostou většinu utkání ve speciálních sadách dresu.

To nejdůležitější místo, prostor na hrudi, na těchto sadách doznal změny - namísto Bílého Tygra se zde postupně prostřídala loga jednotlivých partnerů. To se ale od play-off mění. Bílý Tygr se vrací zpátky na dres!

Věříme, že si i díky návratu tygřího loga na hruď užijeme společně co nejdelší play-off 2021. Zároveň tímto ještě jednou děkujeme za podporu všem partnerům a fanouškům. Jenom díky vám všem se nyní můžeme těšit na vrcholnou fázi sezony! Děkujeme, že i nadále zůstáváte Bílými Tygry.

Základní část řečí čísel. V čem Tygři vynikali a komu se dařilo?

Svěřenci trenéra Patrika Augusty se momentálně připravují na čtvrtfinále play-off, kde je čeká Hradec Králové. Pojďme si ale ještě naposledy připomenout základní část, kterou Tygři zakončili na čtvrtém místě, z pohledu statistik. Vybrali jsme 15 nejzajímavějších čísel spojených s naším týmem. Kdo byl nejlepší ve statistice Radegast Index nebo kolik minut strávili letos liberečtí hráči na trestné lavici?

Foto: www.hcbilitygri.cz

118 – Tolik gólů Tygři inkasovali v základní části. Jedná se o druhou nejlepší hodnotu, méně branek dostala jen Sparta!

152 – Liberečtí letos vstřelili 152 gólů, v tomto ohledu jsou v extralize na pátém místě.

4 – Tolikrát rozhodlo utkání našeho týmu prodloužení. Zajímavostí je, že ve všech čtyřech případech vyhráli Tygři! Sedm utkání poté rozhodly nájezdy, v nichž šelmy uspěly třikrát.

58 % – Procentuální úspěšnost Bílých Tygrů na buly. V této herní činnosti jsou dlouhodobě nejlepší v extralize!

619 – Počet minut, které liberečtí hráči strávili na trestné lavici. V tomto ohledu se Severočeši výrazně zlepšili, v minulé sezóně totiž byli nejvylučovanějším týmem soutěže. Letos se nacházejí blíže ke středu tabulky.

86,46 % – Tolik oslabení svěřenci trenéra Patrika Augusty procentuálně odbránili bez inkasované branky. Lépe na tom byla jen Sparta, která měla úspěšnost jen zhruba o procento vyšší!

31 – Počet hráčů, kteří se v letošní sezóně alespoň jednou objevili v libereckém dresu.

2 – Jen dva Tygři nastoupili v této sezóně do každého utkání základní části. Byli jimi Jaroslav Vlach a Mislav Rosandič.

3 – Tolik čistých kont udrželi liberečtí brankáři v této sezóně. Petru Kváčovi se to povedlo dvakrát, Jaroslavu Pavelkovi pak jednou.

92,46 % – Procentuální úspěšnost zákroků Petra Kváči, letos se jedná o vůbec nejlepší hodnotu v extralize!

109 – Na této hodnotě se ve statistice Radegast Index zastavil bojovník Lukáš Derner, který byl v tomto ohledu nejlepší z Tygrů. V celé extralize se umístil mezi nejlepšími 20 hráči.

3 – Počet úspěšných samostatných nájezdů Jaroslava Vlacha. Liberecký útočník se v tomto ohledu dělí o třetí místo v celé lize.

28:10 – Tolik času strávil průměrně na ledě za zápas Ladislav Šmíd. Byl tak jednoznačně nejvytěžovanějším hráčem v celé extralize, v půlce základní části ho ale ze hry bohužel vyřadilo zranění.

5 – Tolikrát byli vyhlášeni jako nejlepší hráči utkání Radan Lenc a Jaroslav Vlach. V celé soutěži se dělí o druhé místo, víckrát byl oceněn jen litvínovský gólman Denis Godla.

2 – A zase Jaroslav Vlach. Liberecký kanonýr se letos dvakrát trefil v oslabení, lépe na tom v celé extralize byl jen plzeňský Petr Straka.

Tohle byl výčet zajímavých čísel, kterými se svěřenci Patrika Augusty mohli v základní částí pyšnit. Teď je ale čeká play-off, kde se začíná opět od nuly. V následujícím čtvrtfinále vyzvou silný Hradec. Držte Tygrům palce alespoň na dálku!

www.hcbilitygri.cz