Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pikantní bitva s Hradcem je za dveřmi. Na domácím ledě Bílých Tygrů se hraje od 16.00

22. 01. 2023 | 6:38

Už v neděli od 16 hodin přivítají Mountfield HK, s nímž se přitom naposledy utkali ani ne před dvěma týdny. A je jasné, že půjde o pikantní bitvu. Nenechte si ji ujít, zápas 40. kola se na domácím ledě Bílých Tygrů hraje od 16 hodin.

HKdnes
Foto: www.hcbilitygri.cz

Zápasy s Mountfieldem HK slibují vždy atraktivní podívanou. A ani v této sezoně tomu není jinak. Hned dvakrát se muselo jít do prodloužení, přičemž v prvním kole se na ledě Hradce radovali Tygři a naopak minulé úterý triumfovali pod Bílou věží domácí. Zatím jediný vzájemný souboj na ledě Home Credit Areny pak ovládli královehradečtí hráči, kteří zvítězili 6:3. Tygři jim tedy mají co oplácet.

Půjde navíc o souboj tabulkových sousedů. Naši hráči mají v současnosti na sedmém místě na své nedělní soupeře náskok čtyř bodů, Mountfield však zároveň má jeden zápas k dobru. Po loňském zisku Prezidentského poháru každopádně nejsou na východě Čech s letošním umístěním zcela spokojeni a budou se ve zbylé čtvrtině základní části vyšvihnout do vyšších pater extraligové tabulky.

Dlužno podotknout, že v novém kalendářním roce dosud v každém ze šesti odehraných zápasů Mountfield bodoval. Zároveň však pouze jednou zvítězil za tři body, dvakrát se radoval po prodloužení či nájezdech a ve třech případech odcházel po nastavení poražen. To znamená, že sice šestkrát bodoval, zároveň však v těchto šesti duelech posbíral pouze deset bodů z 18 možných. Pro srovnání, Tygři mají v novém roce na kontě o jeden bod více, což opět dokazuje, o jak vyrovnaný souboj půjde.

Foto z www.hcbilitygri.cz

Aktuální forma

Poslední tři zápasy vynesly Tygrům tři body. Mají za sebou těsnou prohru s Pardubicemi, výhru 3:1 nad Karlovými Vary a páteční prohru 0:2 ve Vítkovicích.

Povedené období nezažívá ani Hradec, který má za sebou sérii porážek. V posledních třech zápasech vybojovali hokejisté Mountfieldu pouze jeden bod za prodloužení s Olomoucí.

Koho sledovat

Po zranění se vrátil do sestavy mladičký Jakub Dvořák, který byl od listopadu minulého roku mimo hru kvůli zlomenině klíční kosti z utkání s Pardubicemi. Jaká bude jeho forma po několikatýdenním výpadku?

Oliver Okuliar je letos jediným hradeckým nováčkem v útočných řadách a je vidět, že se mu v Mountfieldu daří. V prosinci byl vyhlášen hráčem měsíce, za toto období posbíral celkem 11 bodů (5+6). S aktuální bilancí 11+12 je také čtvrtým nejproduktivnějším hokejistou Hradce.

Na ostří nože

Poslední vzájemné utkání bylo velmi vyhrocené a nabídlo plno šarvátek a ostrých soubojů. Od tohoto duelu navíc neuběhly ani dva týdny, emoce obou týmů tak asi budou ještě hodně čerstvé. Vzhledem k tomu, že Liberec a Hradec dělí v tabulce pouze čtyři body, můžeme velmi napjatý souboj.

V hradecké sestavě by neměl chybět ani Mislav Rosandič, kterého jsme ještě před dvěma měsíci vídali na ledě v dresu Bílých Tygrů. Tentokrát se v Home Credit Areně představí v roli soupeře. Oplatí Liberec svému soupeři nedávnou porážku? Úvodní buly padne v nedělních 16:00!

Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec 5:4p
Branky a nahrávky:
12. Lalancette (Jergl), 38. Blain (Kalina, Lalancette), 40. Cingel (Jergl, Blain), 51. McCormack (Blain), 65. Pilař (McCormack) – 31. Rychlovský (A. Najman), 47. Derner (Ordoš, A. Najman), 48. Frolík (Melancon, Jelínek), 60. Frolík (Ordoš, Melancon)

www.hcbilitygri.cz