Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po výhře nad Kometou Tygři v esportové EHL podlehli Českým Budějovicím

21. 12. 2022 | 21:21

Po výhře z úvodního kola Tygři v ENYAQ Hockey League narazili. Ve středečním souboji nestačili na České Budějovice, kterým podlehli 1:4 na zápasy.

esportNew
Foto z www.hcbilitygri.cz

Zatímco Bílí Tygři nasadili do druhého kola stejnou dvojici, jako do toho úvodního, tedy Jelenna a Asgardiiika, na straně Motoru došlo ke změně. Namísto Karabiny naskočil do boje Tejkyyy, jenž doplnil Krchyho. A společně předvedli výkon, na nějž liberecká dvojice nestačila.

Porážku předznamenal už úvodní duel, který byl zcela v režii Jihočechů. Krchy nedal Jelennovi větší šanci a zvítězil 9:2, čímž poslal Motor do vedení. Po další dvouhře už ovšem bylo srovnáno, neboť Asgardiiik porazil po velmi těsné bitvě Tejkyyyho 4:3. Čtyřhra tedy měla rozhodnout o tom, kdo si vybojuje mečbol.

Ten připadl Českým Budějovicím, jejichž gameři v souboji dva na dva ani jednou neinkasovali a nakonec zvítězili jednoznačně 5:0. Tygři se ale stále nevzdali, když svedl Jelenn extrémně napínavou bitvu o další bod. Ještě jedenáct sekund před koncem třetí třetiny bylo skóre 1:1, následně však českobudějovický Tejkyyy skóroval a rozhodl nejen o vítězství v daném utkání, ale také v celé sérii.

Následný střet Asgardiiika a Krchyho už tedy měl pouze optický efekt na skóre. Přinesl přitom velmi atraktivní utkání, které nabídlo celkem 14 vstřelených gólů. Ovládl ji nakonec Krchy, který zvítězil 8:6 a pečetil stav série na 4:1 pro České Budějovice.

Po dvou kolech tedy mají Tygři na kontě tři body za výhru nad Kometou Brno a skóre pět vyhraných zápasů ku pěti prohraným. To je řadí na šesté místo v tabulce, byť je jasné, že se ve zbylých 11 kolech ještě pořadí pořádně promíchá.

O další body budou naši gameři bojovat 29. prosince proti zatím neporažené Olomouci. Podaří se jim přidat do tabulky další body?

www.hcbilitygri.cz