Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Poslední anglický týden začíná, Jablonec se utká v pražském Ďolíčku s Bohemians

05. 12. 2021 | 5:45

O první venkovní výhru se pokusí náš tým v nedělním ligovém utkání 17. kola FORTUNA:LIGY v neděli v pražském Ďolíčku, kde mají domácí teritorium vršovičtí Bohemians 1905.

jbc houska bohemians
Foto: www.fkjablonec.cz

Klokany dělí po polovině odehrané základní části ligy jen jediná příčka a dva body od prostřední skupiny. Z jedenáctého místa mají před třináctým Jabloncem pětibodový náskok. Svěřencům trenéra Klusáčka zatím schází ke spokojenosti vyrovnanější výsledky. Zatímco venku se Pražanům nedaří, doma ano. V Ďolíčku dokázali dotáhnout do tříbodového zisku všechny tři poslední ligové duely. Zatímco ve Vršovicích na podzim utržili třináct ligových bodů, venku jen pět. „Vnímám, že doma jsme silnější. Hráči si víc věří a i když chodí teď méně lidí, dokážou nám vytvořit bouřlivou kulisu. Uděláme všechno pro to, abychom zvládli vítězně i nedělní utkání s Jabloncem,“ říká kouč Bohemians Luděk Klusáček. Jeho tým musel zkousnout minulou neděli šestibrankový debakl v Plzni. Ale reputaci si stačil napravit ve středu, v dohrávaném utkání s Karvinou, tu totiž v Ďolíčku porazil 3:0 a připsal si tři důležité body. „V Plzni to byla ostuda, v poli jsme tam sice až tolik nepropadli, zásadní rozdíl byl ale na posledních třiceti metrech finální části. Byla to hrozivá a ostudná porážka. Následný zápas s Karvinou byl pro nás klíčový,“ připustil kouč Klusáček.

Jablonec se nenachází na lichotivé pozici, před týdnem doma prohrál s Mladou Boleslaví a zůstává až na třinácté pozici. Navíc tým nyní absolvuje poslední anglický týden v roce, po nedělním utkání v Ďolíčku čeká na Radovu partu čtvrteční důležitá bitva o postup v Evropské konferenční lize UEFA v Kluži a následné další důležité ligové domácí utkání s Teplicemi. Jablonec čeká na ligovou výhru od 12. září už dlouhých devět zápasů. Trenéru Radovi bude tentokrát chybět pro čtyři žluté karty univerzál Kubista. „Jsme někde, kdy by Jablonec neměl být. Krize přijde na každého, ale my se do ní dostáváme sami svou bohorovností. Tohle je kolektivní problém, není to o jedincích. Není v kádru nikdo, kdo by zvedl hlavu a to mi vadí. Chci vidět kabinu bojovníků. Já necuknu a budu bojovat dál. Musíme to zlomit," velí jablonecký kouč.

Nejčastějším výsledkem soubojů Bohemians s Jabloncem je výhra 2:1, která se zrodila v osmi případech ze současných 37 odehraných zápasů. Celková bilance hovoří ve prospěch Severočechů, kteří vyhráli 21 duelů, dalších devět skončilo remízou a v sedmi případech se z vítězství radovali Klokani.

První letošní vzájemný zápas plný zvratů skončil na začátku srpna na jablonecké Střelnici remízou, hosté totiž stihli srovnat z nařízené penalty v nastaveném čase na 2:2.

Utkání začíná v neděli 5. prosince od 15 hodin v Ďolíčku v Praze

Rozhodčí: Szikszay - Mokrusch, Arnošt

Delegát: Zlámal, Ondo

www.fkjablonec.cz