Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Před repre pauzou Jablonec hraje na Slovácku. Utkání začíná v 17 hodin na stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

31. 08. 2024 | 7:06

Poslední ligové kolo zbývá odehrát před první reprezentační přestávkou nové sezony. Jablonec se znovu představí na půdě soupeře, po výhře na Bohemians se náš tým představí na pažitu Slovácka. Utkání začíná v sobotu 31. srpna od 17 hodin na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

slovácko
Foto z www.fkjablonec.cz

Slovácko se po šesti letech rozloučilo s veleúspěšným koučem Svědíkem a po něm vyhlásilo novou éru. V ní klub rozhodně nechce vyklízet vybudované pozice z let minulých. Naopak - cílem klubu je zůstat nahoře a opět prohánět největší favority na titul. Smělé cíle se pokusí naplnit nový kouč Roman West, jenž se k A-týmu přesunul od dorostu Slovácka. Nový kouč předtím působil v Opavě, Třinci či Vítkovicích, ale na prvoligové lavičce kroutí premiérovou sezonu. „Děkuju vedení klubu za tu velkou příležitost. Věřím, že se alespoň přiblížíme tomu zázraku, který tady za ty roky vybudoval trenér Svědík,“ přeje si nováček mezi ligovými trenéry.

Šestý celek loňského ročníku se po sezoně rovněž rozloučil s končícím kapitánem Kadlecem. V klubu už nepokračují ani Kalabiška s Holzerem, do Hradce Králové zamířil Mihálik. Tým z Uherského Hradiště naopak posílili reprezentant do 21 let Jakub Křišťan a krajní obránce Gigli Ndefe z Ostravy. Na zkoušce uspěli urostlý slovenský stoper Filip Vaško a Brazilec de Azevedo. Hostování dopadlo sparťanům Filipu Součkovi a Matyášovi Kozákovi. Tým navíc doplnil v půlce srpna vytáhlý útočník Krmenčík. „Mužstvo máme kvalitní. Věřím, že když budeme táhnout za jeden provaz, tak nám to bude fungovat i na hřišti. Jsem přesvědčen, že můžeme atakovat první šestku. Uvidíme, kolik bodů nasbíráme po podzimu, v zimě si to vyhodnotíme a až pak stanovíme konkrétní cíle pro jaro,“ říká kouč Slovácka Roman West.

Tým z Uherského Hradiště za sebou poměrně těžký ligový start, přesto v něm obstál a v těžkých zkouškách bral o body Ostravu (1:0) a body sebral i oběma pražskými „S“, se Slavií remizoval 0:0 a se Spartou o minulém víkendu 2:2. Moravané aktuálně okupují osmou příčku ligové tabulky s 9 získanými body.

Také Jablonec se těší vzestupu tabulkou. Naposledy zvítězil na hřišti Bohemians 1905 2:1 a v sobotu ho čeká druhý venkovní zápas v řadě na půdě Slovácka. Pomůže našemu týmu důležitá venkovní výhra v Ďolíčku? „Určitě nám ta výhra pomohla. I když víme, že ne všechno bylo ideální na Bohemce. Tři body byly těžce vybojované a vydřené. Na Slovácko jedeme s tím, že chceme navázat na výsledek, určitě tam nechceme prohrát. Na druhou stranu respektujeme obrovskou sílu Slovácka. Čeká nás tam velice těžký zápas, Slovácko doma ještě nedostalo gól ve třech zápasech. Prohrál tam Baník, remizovali 0:0 se Slavií. Takže velice těžký tým, který nedostává moc gólů, kromě zápasu v Mladé Boleslavi, kdy dostali tři góly,“ říká před sobotním zápasem asistent trenéra Josef Petřík. „Myslím si, že Slovácku vyhovuje hrát v bloku, hrát odzadu. Když dostanou první gól, tak v tu chvíli mají problém, pak prohráli 3:0 v Mladé Boleslavi. Dokud je výsledek vyrovnaný, tak jsou hodně disciplinovaní, poctiví směrem dozadu a mají rychlá křídla, přes která vyráží do rychlých protiútoků. Plus mají nebezpečné standardní situace,“ dodává Josef Petřík.

Uherské Hradiště bude v sobotu odpoledne dějištěm už 45. ligové klání těchto soupeřů. Slovácko z nich urvalo 9 vítězství oproti 19 vyhraným zápasům Jablonce. Dalších šestnáct zápasů skončilo smírně remízou. Nejčastějším výsledkem je dělba bodů po remíze 1:1, ta svítila na ukazateli skóre po zápase hned 12x.

Utkání začíná v sobotu 31. srpna od 17 hodin na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.

www.fkjablonec.cz