Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Předkolo pokračuje v Olomouci! Bílí Tygři musí na Hané dvakrát vyhrát

08. 03. 2024 | 19:59

Po pouhém dni přestávky pokračuje předkolo play-off! Tygři vyjíždí do Olomouce za stavu 0:2 a do čtvrtfinále postoupí pouze v případě, že kohouty porazí třikrát za sebou. Třetí zápas začne na ledě Olomouce v sobotních 17:00. Případné čtvrté utkání se odehraje o den později ve stejný čas.

olomouc25 8X8A8008
www.hcbilitygri.cz

Jakub Rychlovský po prvních dvou zápasech

Podle mě hraje Olomouc to, na co jsme se připravovali. Bohužel jsme na ni zatím nenašli recept. Musíme přidat, pořád je to od nás málo.

Martin Faško-Rudáš před třetím zápasem

Budeme hrát týmově, určitě neskládáme zbraně. Musíme vyhrát tři zápasy, takže jedeme do Olomouce vyhrát a pokusit se vrátit sérii k nám.

Dvě prodloužení

První utkání předkola nabídlo napínavou podívanou, která ovšem postrádala góly. K vedení měli ve třetí třetině blízko Tygři po kuriózním momentu, jenže sudí nakonec po dlouhé poradě u videa branku neuznali. Za stavu 0:0 tak dospěl zápas do prodloužení, které rozhodl olomoucký Jakub Orsava.

Ve druhém duelu se Liberečtí zlepšili ve hře dopředu a vypracovali si dvoubrankové vedení. Hanáci ovšem snížili a poté vyrovnali při závěrečné hře bez brankáře. Další prodloužení znovu rozsekl Jakub Orsava, jehož střela z dálky propadla Danielu Královi do sítě.

Koho sledovat

Druhé střetnutí se bodově povedlo Martinu Faško-Rudášovi. Mladý forvard si připsal gól a asistenci a podílel se tak na obou gólech Liberce.

Bilanci 1+1 zaznamenal ve druhé bitvě i útočník Jakub Navrátil. Ten nejdříve snížil z pohledu Olomouce na 1:2 a poté v poslední minutě přihrál na vyrovnávací trefu.

Nůž na krku

Předkolo play-off je velmi zrádné v tom, že se hraje pouze na tři vítězná utkání. Pro liberecké hokejisty tak není po dvou domácích porážkách cesty zpět. Pokud chtějí postoupit do čtvrtfinále, musí nejdříve dvakrát uspět v Olomouci a poté ještě zvládnout pátý zápas, který by se odehrál pod Ještědem. V historii vyřazovacích bojů zvládli Tygři čtyřikrát stáhnout náskok 2:0, ani jednou to však nebylo v předkole.

Uspějí svěřenci Filipa Pešána na Hané a prodlouží tak sérii? Třetí duel odstartuje v sobotu od 17:00. Pokud ho Tygři vyhrají, vynutí si čtvrtou bitvu, jež by byla na programu od nedělních 17:00!

Program předkola

Středa 6. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 0:1pp
Čtvrtek 7. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 2:3pp
Sobota 9. března: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec | 17:00

Neděle 10. března: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec (případný 4. duel) | 17:00
Úterý 12. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc (případný 5. duel) | 18:00

www.hcbilitygri.cz