Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pro permanentku bezmála pět minut v planku! Výzva Patrika Augusty přinesla velké sportovní výkony

30. 05. 2020 | 14:38

V březnu hokejový klub Bílých Tygrů nachystal výzvu kouče Patrika Augusty, která měla všechny fanoušky udržet ve formě v době nouzového stavu způsobeného pandemií koronaviru. Ti nejaktivnější se v pátek ve velkém finále utkali o permanentku na nový extraligový ročník. A stálo to za to!

hoPlank
Foto: hcbilitygri.cz

Skupina nejaktivnějších fanoušků se v areálu Sport Parku Liberec setkala se strůjcem celé výzvy Patrikem Augustou a mladými hráči "A" týmu - Tomášem Hanouskem, Janem Šírem a Adamem Najmanem. Právě oni si vzali na povel rozcvičku, aby byli všichni na vyvrcholení výzvy co nejlépe připraveni.

Úkol byl zdánlivě jednoduchý, pro zisk permanentky na nadcházející sezónu totiž stačilo vydržet nejdéle ze všech v takzvaném planku. Ten se ovšem řadí mezi velice náročná cvičení, která dají pořádně zabrat i vrcholovým sportovcům. Soutěžící však předvedli dechberoucí výkony! Po dlouhé a napínavé bitvě nakonec zvítězila Kateřina Raselová Stejskalová, která v planku vydržela úctyhodné 4 minuty a 40 sekund. O jejím sportovním nadání není pochyb, jedná se totiž o hráčku Bílých Tygřic!

Foto: hcbilitygri.cz

"Poctivě jsem cvičila, také teď máme letní přípravu," řekla výherkyně. Radost jí kromě vítězství udělaly také výkony žen, které ve výzvě obsadily první čtyři místa. "Potěšilo mě, že holky zabojovaly! Syn bude mít z permanentky radost, budeme teď na hokeje jezdit častěji."

Samá slova chvály měl pro soutěžící také hlavní kouč áčka Patrik Augusta. "Přiznám se, že jsem nečekal, že to bude trvat takhle dlouho. Bylo vidět, že všichni cvičili, chtěli vyhrát a vybičovali se. Klobouk dolů!" A co naši hráči, zvládli by v planku vydržet také tak dlouho? "Myslím, že by to bylo hodně vyrovnané, i když my samozřejmě cvičíme trošku jiným způsobem," usmíval se Augusta.

Permanentku sice získala jen výherkyně, věcné ceny z tygřího fanshopu si ale odnesli všichni soutěžící. Gratulujeme ke skvělým výkonům a těšíme se, až se znovu shledáme na domácích utkáních Bílých Tygrů!

www.hcbilitygri.cz