Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

První domácí zápas nové sezony je tu. Slovan vyzve neoblíbené Teplice, výkop je v sobotu v 16 hodin

05. 08. 2022 | 18:55

Ligový kolotoč se vrací na stadion U Nisy! Svěřenci trenéra Kozla vyzvou v sobotu odpoledne Teplice. Bude se jednat o souboj týmů, které v prvním kole zaskočily favority. Teplice doma dokázaly remizovat s plzeňskou Viktorií 2:2. To náš Slovan dokonce vyloupil pražskou Letnou, když porazil Spartu 2:1. Sobotní utkání má výkop v 16 hodin. Dorazte podpořit hráče na stadion a zároveň jim tak poděkovat za výhru v prvním kole!

TPa
Foto: archiv

FK TEPLICE - PŘEKVAPIVÁ DOMÁCÍ REMÍZA S MISTROVSKOU PLZNÍ

Skláři vstoupili do sezony poměrně úspěšně. V prvním ligovém kole přivítali mistrovskou Plzeň a všeobecně se očekávalo, že si Západočeši odvezou ze Stínadel tři body. To se ale nestalo a nechybělo mnoho, aby naopak všechny body zůstaly v Teplicích. V utkání se zaskvěl Jakub Urbanec, který vsítil obě branky domácích a v nastaveném čase mohl završit hattrick. Nařízenou penaltu však neproměnil, jelikož brankář Staněk vystihl směr a střelu vyrazil. Za zmínku určitě stojí, že tento hráč ještě před rokem běhal po hřištích Pražského přeboru a utkání proti Plzni bylo v jeho třiceti letech ligovou premiérou.

V letní přípravě se ovšem Teplicím tolik nedařilo a nejeden expert je před začátkem sezony pasoval do role favorita na sestup. V červnu odehrály zápasy proti druholigovým soupeřům Ústí nad Labem a Varnsdorfu, které prohrály shodně 2:3. Stejným výsledkem skončilo také utkání v Mladé Boleslavi. Poté přišla jediná výhra v přípravě, a to 2:1 proti třetiligovému německému týmu SC Hallescher. Následovala porážka 0:1 s Dynamem Drážďany a vysoká prohra 1:4 na Julisce proti pražské Dukle.

Nejzajímavější změny v kádru:

Mohamed Tijani, Teplice → Slavia (návrat z hostování)

Václav Sejk, Teplice → Sparta (návrat z hostování)

Jakub Urbanec, Prostějov → Teplice

Soufiane Dramé, Karviná → Teplice

Matěj Hybš, Plzeň → Teplice (hostování)

FC SLOVAN LIBEREC - JEŠTĚ PŘEKVAPIVĚJŠÍ VÝHRA NA PRAŽSKÉ LETNÉ

Naši hráči překvapili celou fotbalovou veřejnost ještě více, když porazili Spartu na jejím stadionu 2:1. U obou gólů hráli velkou roli Christian Frýdek a kapitán Theo Gebre Selassie. První jmenovaný vstřelil úvodní branku zápasu, když rozehrál standardní situaci a míč nikým netečován, ačkoliv právě TGS k němu měl nejblíže, skončil odrazem o tyč za překvapeným brankářem Sparty Holcem. Druhý gól Slovanu padl také po standardní situaci. Frýdek rozehrál rohový kop na přední tyč, kde balon lízl opět TGS, ale za ním skákající Zelený jej ještě tečoval a usměrnil do sítě. Zapsáno to tedy bylo jako branka vlastní. Modrobílí hráči po přestávce sice inkasovali, ale i díky skvělému výkonu Oliviera Vliegena mezi tyčemi ustáli závěrečný tlak domácích a zvítězili.

Svěřenci trenéra Kozla odehráli v letní přípravě hned devět utkání. Na jejím začátku nejprve porazili po velkém obratu Mladou Boleslav 4:3 po penaltách, aby o den později prohráli s Hradcem Králové 1:4. Následovala výhra nad Vlašimí 3:1, vysoké vítězství 8:1 proti druholigovému Ústí nad Labem a remíza 1:1 s Duklou Praha. Poté Slovan přivítal na domácím stadionu polskou Legnici, hrající nejvyšší tamní soutěž, kterou porazil bez potíží 3:0. Na závěrečném soustředění pak remizoval s maďarskou Újpestí 0:0, prohrál 1:2 taktéž s maďarským celkem Mezőkövesd-Zsóry SE, ale dojem napravil posledním utkáním proti kyperskému Apollonu Limassol, který v utkání hraném na 120 minut porazil 3:2.

www.slovanliberec.cz