Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

První esportová porážka. Bílí Tygři nestačili v druhém hracím kole na Vítkovice

09. 01. 2024 | 8:59

V pondělí naskočil tygří esportový tým do druhého hracího kola. Tentokrát naši gameři změřil síly s Vítkovicemi, na které však nakonec nestačili a připsali si první porážku v sezoně.

esport min (2)
Foto: www.hcbilitygri.cz

Do druhého hracího dne vstupoval tygří tým s výhrou nad Olomoucí, kterou si připsal minulý čtvrtek. Naopak Vítkovičtí měli na kontě porážku od Karlových Varů. A tomu odpovídal také výběr sestavy. Zatímco Tygři šli do zápasu znovu v sestavě Jelen a OiSmjan1k, Ridera sáhla ke změně. Místo Chupibeara po boku Aigeua poprvé nastoupil RK16, tedy nejúspěšnější hráč letošní kvalifikace.

V úvodním souboji změřil síly Jelen s Aigeuem a šlo o střet hráčů, kteří se již v minulém ročníku setkali. Tehdy se radoval Aigeu ještě v dresu Olomouce a také tentokrát to byl on, kdo si došel pro vítězství. Svou taktiku postavil na opatrném vyčkávání na forčeking a následné rychlé průniky, s nimiž slavil úspěch. Nakonec si dokráčel pro výhru 6:2 a zajistil ostravskému výběru první bod.

Následně došlo na souboj dvou hráčů z kvalifikace. OiSmjan1k s RK16 předvedli nesmírně vyrovnanou bitvu, která však dopadla lépe pro gamera z týmu moravskoslezské metropole. Ten zvítězil těsně 2:1 a o vítězi celé série bylo rázem rozhodnuto.

Závěrečná čtyřhra už se zdála být především formalitou. Také v ní však jako by se štěstěna od Tygrů odvrátila. Puky se odrážely ve prospěch soupeřů a nakonec se našemu týmu nepodařilo ani jednou skórovat. Prohra 0:2 pečetila konečný stav série na 0:3.

Po první porážce v sezoně tak Tygři propadli tabulkou na 10. příčku. Napravit pondělní skóre budou moci už ve čtvrtek, kdy nastoupí proti dosud neporaženému Kladnu. Jak se našim gamerům v této tuhé bitvě povede?

www.hcbilitygri.cz