Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

První přípravné utkání se příliš nevydařilo. Liberečtí Tygři padli v Litvínově 1:4

15. 08. 2024 | 20:26

Na zimním stadionu Ivana Hlinky na omlazenou tygří sestavu čekali chemici skoro v plné síle. I přesto šelmy udeřily jako první, branka Martina Ryšavého ale byla zároveň ta poslední, kterou náš tým vsítil. Tygři tak padli v prvním přípravném utkání sezony 1:4.

brankar
Foto z www.hcbilitygri.cz

Na první branku se v Litvínově nečekalo dlouho. Už po pěti minutách totiž po vyhrané buly pálil Kelly Klíma, jehož pokus se odrazil k Martinu Ryšavému. Přesná rána pod víko znamenala premiérovou trefu pro urostlého forvarda v tygřím dresu.

Poté ale převzala iniciativu Verva. Nejdříve Matúš Sukel udeřil při přesilové hře z předbrankového prostoru, aby pak dvě minuty před první přestávkou mohl v přečíslení dva na jednoho obrátit stav na 2:1.

Ve druhé třetině to i zásluhou skvěle chytajícího Daniela Krále vypadalo, že skóre zůstane stejné. Necelou minutu před koncem ale exliberecký Matěj Pekař stíhaný Krutilem dotlačil kotouč i s brankářem za čáru – 3:1.

Závěrečná dvacetiminutovka na branky rovněž nebyla bohatá. Jak Hujerovi, tak Gajdovi chyběl kousek k úspěchu. V závěru tak ještě šelmy zkoušely hru v šesti, jejich osud ale zpečetil trefou do prázdné klece Matěj Pekař.

Branky a nahrávky: 9. Sukel' (Koblasa), 19. Sukel' (Sandberg), 40. Pekař (Hlava), 60. Pekař (Zile) – 5. Ryšavý (Klíma). Rozhodčí: Petružálek, Zeliska – Hynek, Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

HC VERVA Litvínov

Tomek (Zajíček) – Gajdoš, Polášek, McIsaac, Zile, Zeman, Czuczman, Beran – Sandberg, Sukel, Koblasa – Čajkovič, D. Kaše, Hlava – Maštalířský, Gut, Pekař – Havelka, Jícha, Jurčík

Bílí Tygři Liberec

Král (Charvát) – Galvas, Ivan (A), Krutil, Budík, Aubrecht, Petrovický – Thomas, Musil (A), Flynn – Klíma, Hujer, Ryšavý – Zachar, Petrovský, Vlach (C) – Faško-Rudáš, Gajda