Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

"Každý chvilku tahal pilku": Šance zůstaly ladem, Jablonec veze bod, remizoval na Slovácku 0:0

31. 08. 2024 | 19:13

Před reprezentační pauzou Jablonec bere další plusový bod z půdy Slovácka. V zápase kdy každý chvilku tahal pilku měl Jablonec nakonec více příležitostí, ale žádná využita nebyla a tak se zrodila bezbranková remíza.

slov1
Foto z www.fkjablonec.cz

Po vítězném zápase na Bohemians udělal kouč Kozel jedinou změnu, Polidara nahradil Souček. V samém úvodu viděli diváci v Uherském Hradišti dvě nepřesné zakončení, hlavička domácího Kohúta mířila vedle, stejně jako na druhé straně střely našich Slováků Hollého a Nebyly.

Foto z www.fkjablonec.czPoté začal být více nebezpečný Jablonec. Ve 13. minutě si kapitán Tekijaški narazil s Hollým, jenže v zakončení nebyl přesný, následný odražený míč se dostal k Puškáčovi, který ale z otočky bohužel netrefil prostor branky. Po dvaceti minutách hry utekl na pravé straně všem agilní rychlonožka Kanakimana, jeho následný centr si Kohút srazil v krkolomné pozici těsně nad vlastní břevno!

Jablonec si musel dávat pozor především na nebezpečné centrované balony domácích, při nich hrozil zejména vysoký Krmenčík. Kohútovu střelu z úhlu zase stačil srazit dobrým obranným zákrokem pozorný Hollý. Ve 38. minutě napřáhl před naším vápnem k parádní ráně Blahút a Jablonec zachránilo břevno Hanušovy branky!

Tři minuty po změně stran našel Nebyla z rohového kopu na první tyči Martince, jenže ten umístil v tutovce prudkou hlavičku těsně vedle domácí tyčky! Slovácko oplatilo podobnou mincí, po rohovém kopu Krmenčík křížnou střelou těsně minul naši tyč. Úvod druhé půle byl opravdu záživný, jablonecký Souček našel z pravé strany ideálním centrem na malém vápně hlavu Puškáče, jenž zamířil jen do míst, kde stál připravený brankář Heča! Domácí gólman poté dokázal vyrazil i prudké zakončení Kanakimany. V další akci jabloneckých barev Kanakimana vybídl zády k bráně k ráně Nebylu, ale Heča stačil jeho pokus u tyče vyrazit na roh. Sedmnáct minut před koncem napálil padající míč v šestnáctce skvěle Puškáč z první, ale Heča předvedl famózní reflex a míč dokázal vytěsnit a ten doskákal těsně mimo tyčku Slovácka!

Jablonečtí soupeře do větších šancí v průběhu druhé půle vůbec nepustili a tak se z duelu těchto týmů zrodila bezbranková remíza.

Foto z www.fkjablonec.czHlasy trenérů po utkání 7. kola první fotbalové ligy 1. FC Slovácko - FK Jablonec (0:0):

Roman West (Slovácko): "Jablonec potvrdil svou sílu a kvalitu na míči. Byl to velmi nepříjemný soupeř, vytvořil si několik šancí. Zápas byl místy nahoru dolů, tak začal i druhý poločas. Dopředu jsme si něco vytvořili. Ale měli bychom být hladovější a vytvořit tlak na soupeře, abychom gól vstřelili. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Ale když vezmeme kvality a šance soupeře, musím uznat, že remíza je pro nás spíš dobrá. Doma jsme ještě neinkasovali, což je dobře, ale máme jen jedno vítězství a tři remízy. Teď už jsou pro nás spíše ztrátami. Na začátku reprezentační pauzy se pokusíme něco dotrénovat, pak si hráči odpočinou, aby nabrali síly."

Luboš Kozel (Jablonec): "Před utkáním bych remízu asi bral, ale k vítězství jsme byli blíž. Takže mám trochu smíšené pocity. Myslím si, že jsme podali velmi kvalitní výkon a byli nebezpečnější než domácí. Vytvořili jsme si daleko více gólových příležitostí, hráčům můžu vyčíst jen horší efektivitu. Dvě šance po standardkách byly stoprocentní. Hlavně Puškáčova, tam jsem si už myslel, že to je gól. Bohužel jsme nic neproměnili, a tak je výsledek 0:0. Z posledních dvou zápasů venku máme čtyři body, jsou asi objektivní a zasloužené. Slovácko je podobné jako za kouče Svědíka, klade velký důraz na defenzivní část, dostupování hráčů, důraz v soubojích. Jsou pracovití, důrazní a rychlí v přechodu. Pokud jde o reprezentační pauzu, pohoda nebude, protože po pohodě přichází uspokojení."

www.fkjablonec.cz

7. kolo první fotbalové ligy: 1. FC Slovácko - FK Jablonec 0:0

Rozhodčí: Szikszay - Volf, Zoufalý - Starý (video). ŽK: Kohút, Daníček - Martinec. Diváci: 4257.

Sestavy:

Slovácko: Heča - Ndefe, Vaško (81. Křišťan), Hofmann, Reinberk (46. Daníček) - Trávník - Blahút (81. Petržela), Kohút (46. Juroška), Havlík, Sinjavskij - Krmenčík (74. Kozák). Trenér: West.

Jablonec: Hanuš - Martinec, Tekijaški, Cedidla - Souček (81. Polidar), Beran, Nebyla (90.+2 Štěpánek), Čanturišvili - Kanakimana (64. Alégué), Hollý (81. Suchan) - Puškáč (81. Krulich). Trenér: Kozel.

čtk