Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Radim Šimek se stihl vrátit z NHL domů a trénuje s Bílými Tygry: Pořád tu mám spoustu kamarádů

03. 06. 2020 | 8:10

V NHL za letošní sezónu odehrál 48 zápasů. Další už ovšem nepřidá, San Jose se totiž mezi 24 týmů, které si tento rok nezvykle zahrají play-off, nevtěsnalo. Radim Šimek tak zůstává v Čechách a kondici udržuje s Bílými Tygry. "Naštěstí jsme ještě stihli lety," podotýká.

hokej šimek PP 1951
Foto: www.hcbilitygri.cz

Byl tvůj přesun ze zámoří domů, vzhledem k situaci ohledně koronaviru, dramatický?
Naštěstí ne. Po posledním zápase, který jsme se San Jose odehráli v Chicagu, jsme se dozvěděli, že už zastavili NBA. Po utkání jsme letěli do St. Louis, a ti nám hned druhý den napsali, že nemůžeme do haly a poletíme domů. Za další dva dny nám NHL sdělila, že se pět až osm týdnů nebude hrát. Tak jsem řekl manželce, že nemá cenu riskovat, sebereme se, vyklidíme byt a co nejrychleji poletíme domů. Jsem rád, že mi v týmu všichni vyhověli. Naštěstí jsme ještě stihli lety, jelikož za týden už se všechny zrušily.

V Česku se za dobu karantény hodně trénovalo individuálně za online dohledu kondičních trenérů. Jak to fungovalo v organizaci San Jose?
Měli jsme to stejně. Aktuálně nám kondiční kouč ze San Jose posílá individuální plány na pět nebo šest dní, podle čehož jedu. Něco si dělám i podle sebe a snažím se udržovat v kondici. Jsem moc rád, že mi navíc Bílí Tygři umožňují chodit s nimi na led. Jsem jim za to moc vděčný, protože jinde jsou ledy obsazené, nebo vůbec nejsou.Foto: www.hcbilitygri.czVíš, jak to mají s tréninky na ledě tví kolegové ze zámoří?
Švédi a Finové začali na led chodit poměrně brzy, proti čemuž se v Americe trošku bouřili, protože tam kluci tu možnost neměli. Jsem rád, že si s Tygry mohu zatrénovat a zůstat v tempu.

Cítíš se v prostředí naší organizace stále jako doma?
Samozřejmě! V Liberci jsem prožil skvělé roky, během kterých jsme získali titul a hráli jsme další finále. Pořád tu mám spoustu kamarádů. Hráči, kteří teď nově přišli, jsou taky skvělí chlapi. Kabina jde pořád tím správným směrem.

www.hcbilitygri.cz