Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řekl jsem si, že budu terminátor na ledě, směje se Štibingr po návratu z marodky

24. 09. 2022 | 8:14

Bílí Tygři zvládli i třetí utkání sezony, když porazili litvínovskou Vervu 3:2 po nájezdech. Na zisku dvou bodů se podílel i obránce Jan Štibingr, který se prosadil hned v prvním zápase po návratu z marodky.

stibingr1
Foto: www.hcbilitygri.cz

Většinu přípravy a start sezony jsi vynechal kvůli zranění. Jak se ti hrálo?
První zápas je vždycky těžký. Moc tomu nepomohlo ani nově zúžené kluziště v Litvínově. Jsem rád, že jsme to zvládli. Za dva body jsme vděční a těšíme se na další zápas.

Jak jsi na tom s kondicí? Během utkání to nevypadalo, že bys fyzicky strádal.
Byl jsem dobře připravený. Na trénincích jsem bruslil bazény a hodně chodil do posilovny. Řekl jsem si, že holt budu, když to řeknu blbě, terminátor na ledě (úsměv). Mým cílem je být fyzicky připravenější než ostatní, což mi právě pomáhá v případech, kdy nejsem moc vyhraný.

Dokonce jsi hned vstřelil branku. Myslíš, že se ti střelou z úhlu povedlo zaskočit gólmana?
Rozhlédnul jsem se a nikoho, komu bych mohl nahrát, jsem neviděl. Zkusil jsem tedy vystřelit k bližší tyči, protože tam brankáři občas mají místo. Zavřel jsem oči a práskl jsem to tam.

Foto: www.hcbilitygri.czV obraně je velká konkurence. Řekl sis dnešním výkonem o místo v sestavě?
Samozřejmě jsem se snažil do toho dát vše. Ale je to na trenérech. Půjdu zápas od zápasu a uvidí se.

Vyhráli jste třetí zápas v nastaveném čase. Jak vnímáš, že tým zvládá tyto rozhodující momenty?
Je to náročné. Možná je ale lepší, že to přišlo hned na začátku a my máme šanci se ještě vyhrát. Do budoucna nám to může velmi pomoct.

V neděli vás čeká Kometa. Co od ní očekáváš?
Tři body. Nic jiného doma brát nechceme. Mají sice v týmu velká jména , ale věřím, že je porazíme. Máme výhodu domácího prostředí a oni nejsou zvyklí na tak velký led.

www.hcbilitygri.cz