Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekordní série? Už bychom raději brali tři body, říká útočník Adam Najman

28. 09. 2022 | 8:38

Svěřenci Patrika Augusty v neděli remizovali po základní hrací době s Kometou, čímž vytvořili extraligový rekord. Žádný jiný tým totiž nehrál prodloužení v prvních čtyřech zápasech sezóny. Šedesát minut nakonec neurčilo vítěze ani v pátém kole, v němž Liberečtí prohráli v nastaveném čase 1:2. „Dostáváme se do šancí, jenže je neproměňujeme,“ říká Adam Najman.

MBnajman
Foto z www.hcbilitygri.cz

Bílí Tygři sice na svého rivala z Mladé Boleslavi nevyzráli, ze středních Čech se ale nevrací s prázdnou, jelikož padli až v prodloužení. „Bod je to určitě cenný, do zápasu jsme ale nevstoupili dobře. Poté se to zvedlo, jenže musíme proměňovat naše šance a přesilovky,“ ohlíží se za prvním letošním derby útočník Adam Najman.

Příležitosti na vstřelení více než jednoho gólu měla však v základní hrací době i Mladá Boleslav, nicméně proti byl brankář Petr Kváča. „Kvaky nás taky několikrát hodně podržel,“ přitakává mladý forvard.

Foto z www.hcbilitygri.cz

Právě on byl jediným střelcem na straně Severočechů, když ve druhé třetině usměrnil za Gašpera Krošelje nahrávku Martina Faška-Rudáše. „Faši mě parádně našel a já už jen prásknul do kotouče. Se štěstím to tam prošlo, ani nevím kudy,“ popisuje svou trefu.

Žádnou další už ovšem Tygři nepřidali, přestože svého soupeře předčili v počtu střel na bránu. „Myslím si, že se do šancí dostáváme. Bohužel nedotlačíme puk do brány,“ vyjadřuje Najman nespokojenost s koncovkou.

Foto z www.hcbilitygri.cz

A tak duel v Mladé Boleslavi došel až do prodloužení, v němž o výhře domácích rozhodl David Šťastný. Liberečtí přitom i v pátém zápasu sezóny po šedesáti minutách remizovali, čímž ještě navýšili rekord české extraligy, který překonali už v minulém kole. „Něco jsme o tom četli. Radši bychom ale nějaký rekord se třemi body,“ uzavírá Najman.

www.hcbilitygri.cz