Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rozpoutejme v Home Credit Areně bílé peklo, burcují liberečtí hokejisté. Dnes od 19 hodin hrají o čtvrtfinále

14. 03. 2023 | 5:00

AKTUALIZOVÁNO: Dnes od 19 hodin čeká liberecké hokejisty rozhodující zápas série předkola proti Plzni. Naplňme společně Home Credit Arenu a pomozme Tygrům k postupu! Série předkola nemohla být dramatičtější. Dospěla až do rozhodujícího, tedy pátého, utkání.

5zapas140323
Foto z twitteru Bílých Tygrů, fotogalerie dole je ze 4. zápasu, zdroj: www.hcbilitygri.cz

A právě to se odehraje v Home Credit Areně v úterý od 19 hodin. Důležitost zápasu netřeba zbytečně dlouze popisovat. Vítěz se může těšit na čtvrtfinále, poraženému sezona končí. Budeme potřebovat každého fanouška, nenechte Tygry v klíčovém utkání na holičkách!

Vaši pomoc budeme potřebovat také během úvodního ceremoniálu. Můžete se těšit na nové speciální play-off video, v rámci nějž prosíme fanoušky, aby s námi rozsvítili svými mobilními telefony Home Credit Arenu do bílé barvy! Buďte na svých místech včas a vytvořme společně bílé peklo, v němž přivítáme Tygry i hostující tým z Plzně. A nezapomeňte, startujeme v úterý v 19:00.

Pomozte nám vytvořit co nejlepší kulisu v ochozech a přijďte na play-off v bílém! Tipy naleznete například v našem fanshopu a e-shopu, kde naleznete novou play-off kolekci s tričky, šálami a mnoha dalšími fanpředměty. Nechybí zde ovšem ani dresy, čepice a řada dalších tygřích klasik. Nezapomeňte se tedy na nejdůležitější zápasy celé sezony náležitě vybavit!

Foto: twitter Bílí Tygři

Pátá bitva rozhodne! Tygři se doma s Plzní utkají o čtvrtfinále

Ani dvojzápas v Plzni o vítězi předkola nerozhodl, a tak se série hraná na tři vítězná utkání stěhuje opět pod Ještěd. Není už na co čekat, Tygři musí zvítězit, pokud chtějí pomýšlet na prodloužení dosavadní sezóny. Vyrovnanou a jistě velmi vyhrocenou bitvu sehrají svěřenci Patrik Augusty již toto úterý od 19:00 na ledě Home Credit Areny. Utkání bude vysílat O2 TV Sport.

Liberečtí zvládli úvodní střetnutí předkola 4:1 a ujali se tak vedení v sérii. Jejich soupeř však dokázal na šelmy vyzrát ve druhém klání a zvítězil poměrem 6:0. Série se tak za vyrovnaného stavu stěhovala do Plzně.

Na ledě LOGSPEDD CZ Arény jsme mohli sledovat velmi podobné průběhy zápasů. V tom prvním se domácí ujali vedení, a tak museli Tygři skóre otáčet. To se jim nakonec povedlo a získali tak postupový mečbol. Druhý duel byl velmi dramatický a Liberečtí v něm opět museli znovu dotahovat. Utkání nakonec došlo až do prodloužení, ve kterém Tygři prohráli 1:2.

Koho sledovat

Liberecký forvard Oscar Flynn vyrovnával ve čtvrtém zápase svou velmi pohlednou akcí, kterou zakončil mezi betony plzeňského brankáře. Podaří se mu skórovat i tentokrát?

Plzeňský Jakub Pour zapsal celkem čtyři bodem během tohoto předkola a v posledním zápase rozhodoval svojí dělovkou v prodloužení. Dokáží ho liberečtí beci ustrážit?

Příběhy předkola

V Plzni sehráli Tygři dva velmi vyhrocené a ostré zápasy. To samé se dá čekat i od toho pátého, ve kterém jde oběma týmům o vše. Vítěz totiž postoupí dál do čtvrtfinále a na poražené čeká konec sezóny.

Tygři budou mít výhodu domácího prostředí, proto určitě neváhejte a přijďte je podpořit v nejdůležitějším zápase dosavadního průběhu tohoto ročníku. Více informací o prodeji vstupenek se dozvíte zde. Utkání, které rozhodne a postupujícím, začne v úterních 19:00 na ledě liberecké Home Credit Areny.

Foto z www.hcbilitygri.cz

Bude to válka a my ji budeme chtít vyhrát, říká před pátým předkolem Flynn

Ve čtvrtém předkole mohli Tygři rozhodnout o svém postupu do další fáze play-off, jejich záměru ale Plzeň zamezila. Byl to konkrétně Jakub Pour, který v prodloužení v čase 70:45 rozhodl přesilovkovou ranou o tom, že postupujícího do čtvrtfinále poznáme až v pátém rozhodujícím duelu.

Průběh čtvrtého předkola s indiány bylo obdobné, jako tomu bylo v tom třetím. Plzeňští šli do vedení sice jako první, nicméně ještě v téže třetině dokázalo podještědské mužstvo odpovědět. „Bylo to bojovné utkání, které jsme mohli vyhrát, ale vázlo nám zakončení,“ hledá možné důvody nezdaru střelec vyrovnávací branky Oscar Flynn.

Druhý zápas v Plzni se nesl kromě velmi bouřlivé atmosféry na stadionu také v duchu velmi důrazné hry, která mnohdy přivolala také hvizd rozhodčích. Oba celky tak šly nejednou do nižšího počtu bruslařů na ledě.

„Utkání bylo hodně rozkouskované, což je škoda. Nevím, jestli by takhle mělo vypadat předkolo, ale bohužel,“ komentuje v součtu obou stran celkem 13 vyloučení liberecká devatenáctka. „Myslím si, že jsme vůbec nehráli špatně, jen našich vyloučení bylo možná zbytečně moc,“ přidává svůj pohled Richard Nedomlel.

Poslední dva souboje už nicméně měly řádný nádech play-off a své o tom ví také právě řízný bek Tygrů, jenž i tentokrát předvedl několik obětavých obranných zákroků. „Mám to rád a užívám si to. První dva zápasy byly dost rozlítané, pak už se k tomu víc přidala i taktika,“ popisuje posun herního stylu v předkole Tygr s číslem 55.

Indiánům vystřelil Jakub Pour v prodloužení pátý rozhodující duel, který se odehraje v úterý v Home Credit Areně. „Bude to válka a my ji budeme chtít vyhrát. Věřím, že dvakrát v řadě nás neporazí a my půjdeme dál,“ vyhlíží páté vzájemné utkání série Flynn. „Oběma týmům jde o všechno, takže očekávám hodně nasazení. Hraje se celkem na pět zápasů a my musíme pořád fárat. Myslím si, že tohle nás semkne ještě víc,“ burcuje před rozhodujícím střetem Nedomlel.

www.hcbilitygri.cz

Liberci v rozhodujícím utkání s Plzní nepomůže potrestaný Frolík

Liberci bude v rozhodujícím pátém utkání předkola play off hokejové extraligy proti Plzni chybět útočník Michael Frolík kvůli disciplinárnímu trestu. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na twitteru oznámila, že pětatřicetiletý hráč dostal zákaz startu v jednom zápase za vražení na mantinel.

Frolík dostal v neděli dvouminutový trest v 11. minutě prodloužení za faul na Samuela Bittena. Otřesenému kanadskému útočníkovi museli z ledu pomoct spoluhráči. Plzeň přesilovku využila zásluhou Jakuba Poura, který domácím zajistil vítězství 2:1.

O postupujícím do čtvrtfinále se rozhodne za stavu 2:2 na zápasy v úterý v Liberci.

Vítěz Stanleyova poháru z roku 2013 s Chicagem Frolík po návratu do extraligy v této sezoně v základní části nasbíral v 48 zápasech 10 gólů a 14 asistencí. V play off dal ve čtyřech utkáních jednu branku.

čtk