Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Šelmy v utkání se speciálním doprovodným programem pro děti vyzvou rivala z Hradce

26. 01. 2020 | 7:03

V pátek naši hokejisté po bezmála třech měsících prohráli na domácí půdě. Na nápravu nicméně nemusejí čekat dlouho, už o dva dny později totiž budou mít příležitost své fanoušky znovu potěšit. Do cesty se jim ale nepostaví nikdo menší, než finalista Champions Hockey League - hradecký Mountfield!

hoHK1
Foto: www.hcbilitygri.cz

Konec domácí série

Po třinácti vítězných domácích zápasech v řadě Tygři před svými fanoušky znovu padli. Postaraly se o to Karlovy Vary, které letos pro Liberec rozhodně nejsou oblíbeným soupeřem. Svěřenci Patrika Augusty byli téměř po celých šedesát minut aktivnější, skvělého Jana Bednáře mezi tyčemi se jim ale podařilo překonat pouze dvakrát. Při těsné porážce 2:3 se trefili Jaroslav Vlach a Marek Zachar.

Liberečtí se proti Východočechům budou snažit zabránit situaci, která je na vlastním ledě potkala už v říjnu. To nejprve v pátek prohráli s Energií, načež v neděli nestačili ani na Hradec. Letošní sezóna, co se vzájemných zápasů týče, jde proti dlouhodobému trendu. Ještě před startem ročníku platilo, že v soubojích Tygrů s Mountfieldem hosté nikdy nezískali tři body. Letos však zas pro změnu doposud nezvítězili domácí!

Mountfield se zvedá

Královéhradeckým se v posledních zápasech daří. Z minulých osmi extraligových klání nebodovali pouze jednou, hned šestkrát navíc zvítězili. Konečně si, zdá se, přenesli do domácí soutěže formu, jakou se prezentují v Champions Hockey League. Tam dělají českému hokeji skvělé jméno a v domácím prostředí si zahrají finále s hvězdnou Frölundou. Jsou teprve druhým extraligovým týmem, jenž si bude moci okusit atmosféru finálového utkání stále prestižnější mezinárodní soutěže!

Vraťme se ovšem na tuzemská kolbiště. Lvům patří devátá příčka tabulky, aktuálně by tedy postupovali do předkola play-off. Na šestou Kometu už ztrácejí jen pět bodů, náskok na jedenácté Kladno narostl na sedmibodový. Nejproduktivnějším hráčem týmu je zkušený harcovník a kapitán Radek Smoleňák s bilancí 18+11. V bodování celé ligy mu náleží patnáctá příčka.

Individuálně povedenou sezónu prožívají také Lukáš Cingel (11+10) či hradecká hvězdička Matěj Chalupa (7+11). Pod Bílou věží by určitě rádi zlepšili hru v nerovnovážném počtu. V přesilovkách i oslabeních totiž Mountfield řečí čísel patří mezi nejhorší čtyři celky.

Souboj nejlepších defenziv

Kde náš nedělní soupeř naopak vyniká? Rozhodně v obranné činnosti! 91 obdržených gólů jej staví na pozici nejméně inkasujícího týmu soutěže. Bílým Tygrům do sítě propadlo jen o tři kotouče více - uvidíme tedy souboj mezi nejlépe bránícími mužstvy.

Souvisejí s tím i velice zajímavá čísla maskovaných mužů. Dominik Hrachovina si drží parádní 93,78% úspěšnost, královéhradecká jednička Marek Mazanec zastaví 91,68 % vystřelených puků. Právě do zadních řad Východočeši před pár dny přivedli posilu, když si s Vítkovicemi formou hostování vyměnili Mislava Rosandiče za Petra Šidlíka.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Pestrý doprovodný program

Duel bude věnován všem dětským fanouškům. O spolumoderování se postará jedenáctiletá Sára. Předzápasová soupiska se místo obvyklé podoby bude skládat z mladými fanoušky nakreslených portrétů, děti si navíc budou moci zasoutěžit na stanovištích u infopultu.

První třetinu navíc Tygři v rámci projektu Legenda legendám odehrají ve speciálních dresech s podobiznou Jaroslava Nedvěda staršího. Trikoty posléze půjdou do dražby, jejíž vítězek se využije na charitativní účely.

www.hcbilitygri.cz