Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Šest bodů = klubový rekord, Tomáš Filippi vyrovnal Radivojeviče. Proti Kladnu jsme nechtěli nic podcenit, říká hrdina zápasu

15. 02. 2024 | 17:45

Bílí Tygři si ve středečním návratu po reprezentační přestávce poradili s Kladnem a připsali si tak důležitou výhru. Utkání proti Rytířům mělo nakonec i nádech výjimečnosti, Tomáš Filippi v něm totiž vyrovnal rekord libereckého hokejového klubu.

Robert Záruba, moderátor a hokejový expert ČT na síti X:

23 let se v ELH nestalo, aby jeden hráč měl dva 5-bodové zápasy v sezoně. Naposledy Petr Čajánek 2000-01. Tomáš FILIPPI to dal dokonce ve dvou zápasech po sobě. A to je rarita. Nejblíž Petr Kořínek v sezoně 1996-97, kdy měl podobnou erupci ve 47. a 49.kole, vždy doma v Plzni.

Liberečtí hokejisté nakonec svého soupeře porazili 7:2 a pouze na jediné brance se zkušený forvard nepodílel. Tomáš Filippi vstřelil svůj první hattrick v dresu Tygrů a k tomu navíc přidal ještě jednu trefu a dvě asistence. Zápas tak zakončil s bilancí 4+2!

Životní večer zažil už před reprezentační přestávkou, kdy proti Litvínovu zaznamenal gól a čtyři přihrávky. Hned v následujícím střetnutí své maximum ještě vylepšil. Šesti kanadskými body v jednom utkání tak vyrovnal klubový rekord legendárního Branka Radivojeviče! Slovenskému forvardovi se stejný kousek povedl v sezóně 2015/16 proti Karlovým Varům. Čtyři vstřelené branky jsou rovněž historický zápis. V jednom zápase se za Liberec prosadil čtyřikrát už pouze Milan Bartovič v play-off 2010.

Tomáš Filippi má v této sezóně za sebou už dvě střetnutí, v nichž si připsal aspoň pět bodů, což je v české nejvyšší soutěži velmi neobvyklá situace. Podle komentátora ČT Sport, Roberta Záruby, se něco takového stalo naposledy před dvaceti lety! Liberecký lídr to navíc zvládl ve dvou po sobě jdoucích duelech.

Celkově už má Filippi na svém kontě 24 gólů a 33 asistencí a vede extraligovou tabulku střelců i celkového bodování. V obou případech má ale jen drobný náskok a závod o prvenství v individuálních měřítkách tak bude ve zbývajících utkáních velmi zajímavý!

Utkání proti Rytířům mělo i nádech výjimečnosti, Tomáš Filippi v něm vyrovnal rekord libereckého  klubu.

Šestibodový Tomáš Filippi: Proti Kladnu jsme nechtěli nic podcenit

Na triumfu 7:2 na ledě Kladna měl obrovský šestibodový podíl Tomáš Filippi. Aktuální lídr kanadského bodování soutěže tak zaznamenal v posledních dvou utkáních celkem 11 bodů! Šestibodový výkon se v extralize udál naposledy 26. prosince 2020, kdy se obdobné představení vyvedlo tehdejšímu brněnskému útočníkovi Peteru Muellerovi.

Jak utkání s Rytíři hodnotíš?

Začátky na Kladně jsme nemívali moc dobré. Zaplať pán bůh za to, že se nám to teď povedlo.

Duel hraný 28. prosince v Liberci byl pro Kladno poslední vítězný. Vnímali jste to?

Stoprocentně jsme nechtěli nic podcenit, a to se podle mě povedlo. Všichni jsme šli s čistými hlavami pro tři body.

Šestibodový příděl je vyrovnaným klubovým rekordem...

Nedá se říct, že bych to v průběhu zápasu úplně počítal, ale pár kluků už mi to řeklo.

Máš představu, jak se ti tento výkon prodraží v klubové kase?

To je otázka na Jardu Vlacha. Já jsem s ním ale docela dobrý kamarád, takže to nějak vymyslíme.

Tvůj čtvrtý gól padl po luxusním pasu. Jak jsi akci registroval?

Od Kuby Rychlovského jsem dostal krásnou přihrávku. Stačilo tam už jen puk zamést do brány.

V součtu s posledním střetnutím jsi zaznamenal celkem jedenáct bodů. Přišla ti pauza vhod co se odpočinku týče?

V reprezentační přestávce jsem proležel asi čtyři dny v posteli s horečkami, takže jsem rád, že jsem se stihl dát do kupy a odpočinout si. První dvě akce jsem reprezentoval, takže mi teď oddech přišel hodně vhod.

www.hcbilitygri.cz

Šest bodů v jednom zápase? V tygřím dresu to zvládl už jen Branko Radivojevič.