Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Shoumanova show na výhru nestačila, Liberec podlehl Ostravě, obhájci titulu 3:4

11. 05. 2019 | 0:00

První semifinálové utkání extraligy stolních tenistů nabídlo prvotřídní drama. SKST Liberec bojoval s obhájcem titulu z TTC Ostrava čtyři hodiny, po závěrečné čtyřhře ale poznal první porážku v play off – 3:4.

Strhující střetnutí mělo nečekanou hlavní hvězdu. Mohamad Shouman, ač dle dlouhodobé úspěšnosti nejslabší ze všech hráčů, naladil formu dokonale. Hned na úvod přestřílel Tomáše Treglera 3:2 na sety a nabudil k perfektnímu výkonu i Samuela Kalužného, jenž si 3:1 poradil s chilským reprezentantem Felipe Olivaresem. Jenže Ostrava má své rakety ošlehané z mnoho evropských duelů a nevzdala se. Ondřej Bajger přelstil 3:1 Radka Košťála a ve třech setech měl navrch i Tregler s Kalužným. Do vedení poslal Liberec znovu až rozjetý Egypťan Shouman. Po další úžasné půlhodině se radoval ze skóre 3:0 s Bajgerem. Rozhodnout mohl Košťál, Olivares ho však porazil 3:1.
 

Na vítěznou čtyřhru z předchozího zápasu s TJ Ostrava pak toužil navázat Kalužný a Shouman. Bajger s Treglerem ale prokázali svoji 100% deblovou úspěšnost a zvládli i svůj pátý společný extraligový mač po sadách 11:5, 12:10, 6:11 a 11:7.

„Zápas to byl po všech stránkách strhující. Bohužel, tentokrát nám k výhře pár míčů chybělo, ale to se může v Ostravě změnit," věří liberecký předseda Jiří Veselka. Odveta je na programu hned tuto sobotu 11.5. od 18 hodin. Jestli Korbelovo mužstvo zvítězí, jde do finále, v opačném případě se rozhodne až v pondělí znovu na severu Čech.

TZ/Martin Protiva