Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Skvělý start esportové ENYAQ Hockey League. Tygři porazili Kometu 4:1 na zápasy

19. 12. 2022 | 22:00

V pondělí vpodvečer odstartovala Enyaq Hockey League, tedy esportová liga, které se účastní jednotlivé extraligové výběry. A Tygři si v ní připsali úspěšný start, když přehráli Kometu Brno 4:1 na zápasy.

esportStart
Foto z www.hcbilitygri.cz

Kometa každoročně patří mezi ambiciózní celky, hned v premiérovém ročníku se navíc již mohla pochlubit bronzovými medailemi. Na úvod sezony 2022/23 tak na Tygry nečekalo nic snadného. S těžkou výzvou se ale popasovali na výbornou. V souboji jedniček si Jelenn vyšlápl na kapitána Komety Bladea, který je stálicí brněnského týmu, a po výhře 2:1 gólem v poslední minutě poslal Tygry do vedení.

Stejné skóre nabídl i zápas Asgardiiika s Chuliganisem, do čtyřhry tedy šli liberečtí gameři s parádní výchozí pozicí a mečbolem. Ten se podařilo hned na první pokus proměnit, když si tygří duo poradilo s reprezentanty Komety poměrem 4:2 a za stavu 3:0 na zápasy již bylo o vítězi celé série rozhodnuto.

Nic na tom nemohla změnit ani porážka Jelenna s Chuliganisem 3:7, čímž Brno vybojovalo alespoň čestný bod. V závěrečném duelu mezi Asgardiiikem a Bladem šlo o velmi napínavou podívanou, když se za stavu 4:4 šlo až do samostatných nájezdů. V nich nakonec Asgardiiik exceloval, a tak ovládl svůj závěrečný zápas 5:4 po nájezdech.

Tygři tedy v úvodním kole základní části zvítězili 4:1 a zahájili nový ročník úspěšně. Hned ve středu je ovšem čeká další kolo, kdy od 17 hodin vyzvou Motor České Budějovice. Podaří se jim na pondělní výhru navázat?

www.hcbilityhri.cz