Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slávista prská kvůli kvalitě terénu, hřiště bylo pro oba týmy stejné, míní Gebre Selassie. Jarmil z Houslic si užíval

14. 03. 2022 | 7:11

Liberecký Slovan včera ve 25. kole zaskočil Slavii a vyhrál 1:0. Díky vlastní brance Olayinky se ujal ve 14. minutě vedení a podařilo se mu ho udržet až do konce. Přestože hrál od 18. minuty v oslabení, když obdržel červenou kartu Štetina. „S přibývajícím časem, i když síly ubývaly, tak nám to zároveň dodávalo energii. Věřili jsme, že když už to takhle dlouho držíme, že to dotáhneme do konce,“ říkal zkušený Gebre Selassie.

FOLBsla1303EmilHOuslice
Zatímco část fotbalového národa na twitteru běsnila kvůli kvalitě libereckého hřiště, zveřejnil klub tento símek s otázkou: Slovaňáci, užili jste si dnešní výhru jako @JarmilzHouslic ?

Jaký to byl zápas? Kolik stál sil?
Myslím, že nás to stálo všechny naše síly. Průběh zápasu asi odpovídal tomu gólu, který jsme vstřelili, nebo kdo ho teda dal... Zasloužené v tom smyslu, že jsme tam nechali vše, byl to bojovný a týmový výkon. Po herní stránce se o tom asi bavit nemusíme.

Co ti proběhlo hlavou, když jsme šli proti Slavii v 18. minutě do desíti?
No, že to bude dlouhé. Ale dobře jsme ustáli následnou standardku, kdybychom z ní hned inkasovali, tak by se zápas asi vyvíjel jinak. S přibývajícím časem, i když síly ubývaly, tak nám to zároveň dodávalo energii. Věřili jsme, že když už to takhle dlouho držíme, že to dotáhneme do konce.

Foto: www.slovanliberec.cz

Slávisté si stěžovali na terén, jak bys okomentoval hřiště? Jak se ti na něm hrálo?
Jak bych okomentoval hřiště? ...bylo to pro oba stejné... Asi to možná trochu nahrávalo nám, že jsme chtěli být kompaktní a nemuseli jsme se honit do nějakých zběsilých věcí.

Byl jsi dnes u jediného gólu, jak to celé bylo?
Já jsem to lízl. Měl jsem to dostat pochopitelně už na branku, ale možná, jak jsem trochu nezvyklý hrát tuto pozici, tak jsem byl trošku překvapený, že mě Marios našel. Příště doufám, že už to dám rovnou na branku.

Jak dlouho trvaly křeče?
Nevím, ke konci. Posledních pět, deset minut. Bylo to hodně běhání bez balónu, posouvání tam a zpátky, hodně výskoků a hlaviček...

Foto: www.slovanliberec.cz

Jak moc nabouralo taktiku, že jsme brzo přišli o stopery?
Pochopitelně je to potom úplně něco jiného, než jsme chtěli hrát. I když jsme to potom ve druhém poločasu znovu posunuli na tři stopery, ale přeci jen když z toho vypadnou dva obránci... Člověk se na něco připravuje, ale po dvaceti minutách je to úplně jinak. Ale zase to ukazuje něco o tom týmu, že jsme si s tím poradili v rámci možností, co jsme měli.

Zažil jsi někdy zápas, kdy jste nevystřelili na bránu a vyhráli jste?
Nepamatuji si. Ale jak říkám, odpovídá to celkovému průběhu dnešního zápasu.

www.slovanliberec.cz

Na horším terénu jsem asi ještě nehrál, řekl slávista Holeš

Slávistický fotbalista Tomáš Holeš po překvapivé porážce 0:1 ve 25. ligovém kole v Liberci tvrdil, že na tak špatném terénu ještě nikdy nenastoupil. Litoval, že se Pražané nedokázali dostat ke své obvyklé hře a nevyužili více než 70 minut trvající přesilovku. Osmadvacetiletý defenzivní univerzál je přesvědčen, že dnešní nezdar a ztráta prvního místa v tabulce úřadující mistry nijak nepoznamená před čtvrteční odvetou osmifinále Evropské konferenční ligy proti Linci.

"Zápas se hrál na strašném terénu, na horším hřišti jsem asi ještě nehrál. Nejlíp se hraje v Edenu, kde jsou podmínky nejlepší. Bohužel ty venkovní hřiště, kam poslední dobou jezdíme, to je katastrofa a snižuje to kvalitu naší ligy," řekl na tiskové konferenci Holeš.

Foto: www.slovanliberec.cz

Vršovický celek prohrál vlastním gólem Petera Olayinky ze 13. minuty. "Byl tam centr na zadní tyč. Olie (Olayinka) to nějak chtěl odkopnout, špatně to trefil a kopnul to na bránu. Cinklo to o tyč nebo o břevno. Nejsem si úplně jistý, jestli byl míč za čárou, ale rozhodčí to asi viděli. Takže takový nešťastný moment," konstatoval Holeš.

O šest minut později byl vyloučen domácí Lukáš Štetina, ale Slavia dlouhou přesilovku nevyužila. "Ovlivnil to ten brzký inkasovaný gól, který jsme si v podstatě dali sami. Pak to hodně ovlivnila červená karta, domácí se zatáhli a zuby nehty bránili vedení 1:0. Jak už to tak bývá, když se dostane červená, tak se ten tým semkne," uvedl rodák z Nového Města na Moravě.

"My jsme nemohli hrát to, na co jsme zvyklí. Snažili jsme se o centry, snažili jsme se tam prosadit. Bohužel jsme dali tyč a břevno, na konci jsem měl na noze vyrovnání. Nebylo nám dnes přáno a bohužel jsme tu prohráli," doplnil český reprezentant, který na konci nastavení trefil břevno.

Foto: www.slovanliberec.cz

Slavia v zápase jen dvakrát vystřelila mezi tyče. "Středem to moc nešlo, protože domácí to měli hodně zacpané. Takže jsme se tam chtěli dostat po stranách a pak se tlačit do vápna. Ale buď jsme to tam nedali, zbytečně jsme zasekli nebo nám centr ulítl. Chyběla kvalita centrů, i když to bylo taky hodně ovlivněné hřištěm, a pak větší dravost ve vápně," mínil Holeš.

Jeho tým po tomto kole ztratil vedení v lize a na druhém místě ztrácí tři body na Plzně. Holeš je přesvědčen, že porážka Slavii nijak neovlivní před čtvrteční odvetou osmifinále Evropské konferenční ligy na půdě Lince, kde bude hájit náskok 4:1 z domácího duelu. "Myšlení před pohárem to asi nepoznamená. Musíme to hodit za hlavu a teď se budeme soustředit na čtvrteční zápas. Snad tam bude lepší hřiště," přál si Holeš.

čtk