Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan hraje dnes v Ostravě proti Baníku. Naváže na poslední vítězství proti Pardubicím?

25. 08. 2024 | 5:42

V šestém kole Chance Ligy čeká Slovan opět výjezd, tentokrát do Vítkovic na půdu Baníku Ostrava. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče budou chtít navázat na poslední vítězství proti Pardubicím. Zápas začíná v neděli ve 14:30.

slovan
Foto: www.fcslovanliberec.cz

FC Baník Ostrava

Svěřenci trenéra Hapala skončili v minulé sezóně na 4. místě a zajistili si tím účast v Konferenční lize. První soupeř, na kterého narazili, byl arménský celek Urartu, a to ve druhém předkole. Po výhrách 5:1 a 2:0 dokázali postoupit do třetího předkola. V něm narazili na věhlasnějšího soupeře – FC Kodaň. Oba týmy zvítězily na svém domácím stadionu 1:0, a proto se odveta hraná v Ostravě dostala do prodloužení. Ani po něm však nebyl znám vítěz a rozhodovat musely pokutové kopy. V nich slezský celek úspěšný nebyl a ve třetím předkole tak vypadl.

Vstup do sezóny

Baník začínal ligovou sezónu zápasem na půdě Bohemians, kde prohrál 0:1. Následovaly dvě domácí výhry 1:0 nad Jabloncem a nad Hradcem Králové. Naposledy v Uherském Hradišti prohrál, opět poměrem 1:0. Tým z Vítkovic má však jeden zápas k dobru, protože zápas v Karviné (3. kolo) mu byl odložen z důvodu zápasu v Kodani.

Baník, i vzhledem k účasti v předkolech Konferenční ligy, byl na přestupovém trhu velice aktivní. Kromě uvedených odchozích hráčů v tabulce nebudou v této sezoně Pavlu Hapalovi k dispozici ani například Ladislav Takács a Jaroslav Harušťák, kteří se přesunuli do Teplic (druhý jmenovaný pouze na hostování). Naopak dalšími posilami jsou brankář Dominik Holec, útočník Issa Fomba nebo záložník Daniel Holzer.

Historická bilance

Slovan sehrál s Baníkem v lize celkem dvaašedesát zápasů, z toho dokázal náš celek vyhrát 26. Remízou skončilo 22 utkání, a to i poslední vzájemný zápas. Liberec v něm dotahoval dvougólovou ztrátu a také na dálku bojoval se Slováckem o místo v elitní šestce. To nakonec patřilo celku z Uherského Hradiště.

Ve vzájemných utkáních doposud padlo 134 branek, nejlepším střelcem je s osmi góly Jan Nezmar. Nejčastější výsledek je 1:0, který nastal už dvanáctkrát.

FC Slovan Liberec

Slovan po pěti odehraných zápasech získal celkem sedm bodů a v tabulce se nachází na sedmé příčce se skóre 8:5. Nejproduktivnějším hráčem je zatím Michal Hlavatý, který si dokázal připsat dva góly a stejný počet asistencí.

Poslední zápas

V minulém utkání se Slovan představil na domácím stadionu proti Pardubicím. Poprvé v základní sestavě nastoupil Christian Frýdek a hned v 15. minutě otevřel skóre utkání. Další dva góly následně přidal Michal Hlavatý a Slovan zvítězil 3:0. V závěru utkání ještě Pardubice kopaly penaltu, ale Bačkovský ji dokázal vychytat a udržel tak své první čisté konto v sezóně. V 73. minutě byl po nešťastném zákroku vyloučen Ahmad Ghali, kvůli disciplinárnímu trestu bude chybět (nejen) na utkání v Ostravě. Kompletní reportáž naleznete zde.

Ohlasy před utkáním

„Bude to velmi náročný zápas. Viděli jsme Baník ve spoustě zápasů, třeba i v předkolech Konferenční ligy, vypadali velmi dobře. Mají sílu, ženou je diváci, o to těžší ten zápas bude. Jedeme se tam porvat o co nejlepší výsledek, chceme uspět,“ řekl před nedělním utkáním asistent trenéra David Mikula.

www.fcslovanliberec.cz