Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan Liberec podlehl nováčkovi z Pardubic v pražském Ďolíčku 0:3. Zaslouženě, uznal klubový web

27. 09. 2020 | 18:01

Po postupu v kvalifikačním utkání byl opět čas na FORTUNA:LIGU. V jejím pátém kole jsme hráli v Praze v Ďolíčku s nováčkem letošní soutěže, s Pardubicemi. V základní sestavě bylo mnoho změn a bylo to znát. Skóre otevřel Martin Toml, poté se trefil Lukáš Pfeifer, po ruce Chaluše se z penalty trefil Michal Hlavatý a skóre uzavřel. Náš výkon nepatřil k těm nejlepším a Pardubice zaslouženě vyhrály 3:0.

slovan pardubice
Foto: www.fcslovanliberec.cz

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kterým jsme nechávali příliš mnoho prostoru na kombinaci. Často se dostávali na naší třetinu, ke střelám a rohovým kopům. Našemu týmu se příliš nedařilo delší dobu podržet balón. Největší šanci Slovanu v úvodní čtvrthodině umožnil velmi špatnou přihrávkou pravý obránce Cadu, Rabušic mohl postupoval dopředu, byl však zastaven. Míč následně získal Beran, avšak jeho střelecký pokus z dálky chytl brankář Boháč.

Další slibnou akci vedl Rabušic, byl faulován, míč měl ale na noze Mara, takže sudí nechal výhodu. Mara poté posunul na levou stranu Beranovi, který se přes jednoho obránce dostal do vápna, druhý ho už však odzbrojil. Po odvráceném přímém kopu se k centru dostal Surzyn, dolétl až na zadní tyč k Černému. Jeho následná přihrávka přímo před bránu nalezla Martina Tomla, kterého nikdo neuhlídal a měl to už jednoduché. Pár minut po gólu vyslal z pravé strany pěkný centr Koscelník. K akrobatickému zakončení se odhodlal Rondić, pozici měl ovšem velmi těžkou a tak jeho střela skončila v náručí pardubického gólmana.

Po nátlaku ze strany domácích dostal míč těsně před hranicí vápna Černý, který skvěle posunul na rozběhnutého Lukáše Pfeifera, ten běžel sám na Nguyena a pozemní střelou do pravého rohu zvýšil náskok Pardubic na 2:0. Nutno dodat, že finální přihrávka lehce zaváněla ofsajdem. Do konce poločasu se už žádné další drama nestalo.

Hned v úvodu druhé části se Slovanu naskytla příležitost na snížení náskoku Pardubic. Míč z přímého kopu Jugase přiklepl Beran na Matouška. Tomu střela příliš nesedla a o kus minul pravou tyč pardubické brány. Do obrovské šance poslal Beran Koscelníka, když kousek od vápna upoutal většinu obránců a přihrál mu do volného prostoru před bránou. Koscelník svou střelu bohužel poslal velmi vysoko nad Boháčovu svatyni. Byl to opět Beran, kdo stál u další šance. Když posílal centr na nabíhajícího Rondiće, omylem o míč zavadil Csáno, který ale stál v ofsajdovém postavení.

Po rohovém kopu zavadil balón o ruku Chaluše a rozhodčí odpískal penaltu. K ní se postavil Michal Hlavatý, nezaváhal a trefil levý horní roh. Nguyen tak neměl nejmenší šanci. Po třetím gólu provedl trenér dvojí střídání, byli jsme častěji u míče, avšak ani tak jsme nebyli schopni si vypracovat větší šance. Barac se pěkným dloubáčkem pokusil najít Júsufa za pardubickou obranou, dříve ale našel brankáře. Žádná změna stavu se do konce nekonala, utkání skončilo výsledkem 0:3.

www.fcslovanliberec.cz

FK Pardubice - Slovan Liberec 3:0 (2:0)

Branky: 31. Toml, 44. Pfeifer, 61. Hlavatý z pen. Rozhodčí: Orel - Myška, Leška. ŽK: Cadu (Pardubice). Diváci: 857 (limit 2000 diváků na stadionu).

Pardubice: Boháč - Cadu (84. Čihák), Šejvl, Toml, Surzyn - Jeřábek - Tischler, Solil, Hlavatý (85. Ewerton), Pfeifer (75. Sláma) - Černý (65. Petráň). Trenér: Novotný.

Liberec: Nguyen - Koscelník, Chaluš, Jugas, Fukala - Beran, Cancola (62. Mosquera), Mara (46. Hromada), Matoušek (73. Barac) - Rabušic (46. Csáno), Rondič (62. Hilál). Trenér: Hoftych.

čtk