Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan Liberec porazil rumunský FCSB 2:0 a postupuje do 4. předkola Evropské ligy!

24. 09. 2020 | 21:28

Ve třetím předkole Slovan narazil na rumunský FCSB. Celý duel provázely komplikace spojené s koronavirem, protože hned několik hráčů rumunského celku bylo testováno pozitivně. Nakonec se utkání odehrálo a Slovan dokázal využít oslabení rumunského celku. Díky brankám Júsufa a Rabušice postupujeme do čtvrtého kola Evropské ligy!

fotbal rumunsko
Foto: www.fcslovanliberec.cz

Ve třetí minutě si velmi pohledně vyměnili míč Pešek a Koscelník. Druhý jmenovaný centroval z hranice vápna, bohužel nikoho ze spoluhráčů nenašel. V osmé minutě z velké dálky vystřelil tvrdě Sut, Nguyen střelu pouze vyrazil, ale na dorážku nikdo z rumunských hráčů nebyl připraven. Slovan nebezpečně zakončoval o pár minut později, Beran vypálil po rohu téměř bez přípravy. Jeho pokus možná mířil do odkryté branky, ale jeden z obránců zareagoval a balón vyrazil pryč.

Ve 20. minutě byl faulován těsně před vápnem Mosquera, který by pokračoval sám na Stratona. Sudí se rozhodl vyloučit Canu a Slovan měl k dispozici zajímavou standardní situaci těsně zpoza vápna. Júsuf se rozhodl přímo ohrozit brankáře a Straton měl co dělat, aby míč alespoň vyrazil. O chvíli později byl ve velké šanci Pešek, položil se do centru a hlavičkou jen těsně minul levou tyč. V závěru půle se ve vzduchu uvolni Júsuf a razantně hlavičkoval o zem, Straton vyrazil pryč.

Ihned v úvodu druhého poločasu střílel z malého vápna Júsuf, avšak balón byl příliš vysoko a branka domácích nebyla ohrožena. V 51. minutě měl obrovskou šanci Petre, po nahrávce od spoluhráče byl sám před Nguyenem. Liberecký gólman včas vyběhl a rukou střelu vyrazil pryč. Střídající Rabušic po pár minutách na hřišti mohl skórovat. Po rozehrávce z rohového kopu hlavičkoval do odkryté části branky, gólman FCSB vyrazil. Slovan začal postupem času rumunský celek více tlačit a fotbalisté v modrých dresech si vytvořily několik slibných příležitostí. Bohužel ani jedna z nich neskončila v brance.

Za zmínku stojí hlavička Júsufa v 61. minutě, na brankové čáre zachránil domácí Sut. Radost Slovanu mohla propoknout až o tři minuty později. Z rohu se dokázal trefit Júsuf Halil, na vzdálenější tyči si našel ve výskoku míč a poslal Slovan hlavičkou do vedení 1:0. FCSB se hnalo do nebezpečného brejku, ale skvěle zakročil Kačaraba a znemožnil útok. V 82. minutě přišel další roh Slovanu, tentokrát se k hlavičce prodral Michael Rabušic a uklidnil Liberecké gólem na 0:2.

Slovan si i v nastavení dokázal vytvářet šance a některým opravdu k brance příliš nescházelo. FCSB už nedokázalo odpovědět, Slovan zvítězil 2:0 a postupuje do dalšího kola!

www.fcslovanliberec.cz

FCSB - Slovan Liberec 0:2 (0:0)

Branky: 64. Hilál, 82. Rabušic. Rozhodčí: Aghajev - Zejnalov, Amirali (všichni Ázerb.). ŽK: Perianu, Petre - Pešek, Beran, Hilál. ČK: 20. Cana (FCSB). Bez diváků.

FCSB: Straton - Enache, Cana, Soiledis, Pantiru - Simion, Perianu, Sut - Petre (68. Ion), Karanovic (10. Popescu), Caiado. Trenér: Pintilii.

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Tijani, Mikula - Mara, Hromada (88. Chaluš) - Pešek (84. Matoušek), Beran (51. Rabušic), Mosquera - Hilál. Trenér: Hoftych.

čtk