Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan otočil utkání a gólem v poslední minutě si zajistil vítězství v Ostravě 2:1

14. 07. 2019 | 6:05

V prvním kole FORTUNA:LIGY zamířili fotbalisté Slovanu na půdu Baníku Ostrava. Pro trenéra Pavla Hoftycha se jednalo o soutěžní premiéru na lavičce Slovanu a nutno říct, že nakonec to byla premiéra vydařená. Ostrava sice šla do vedení už v 9. minutě, kdy se prosadil Kuzmanovič.

Branky: 9. Kuzmanovič - 53. Pešek, 90+4. Potočný

Žluté karty: 61. Jánoš, 75. Smola, 86. Fleišman - 52. Oscar, 60. Breite, 75. Potočný, 78. Musa

Diváci: 7542

Na začátku druhé půle ale srovnal Pešek a v poslední minutě zápasu rozvlnil hlavou síť Potočný a zajistil tak první libereckou výhru v novém ročníku.

Foto: www.slovanliberec.czSlovanu úvod utkání nevyšel. Na začátku páté minuty centroval do vápna z levé strany ostravský Holzer a Tomáš Smola na míč jen těsně nedosáhl. O čtyři minuty už to ale domácím vyšlo. Martin Fillo proběhl kolem čtveřice hráčů v modrých, jako by to byli tréninkové figuríny, předložil míč do vápna Kuzmanovičovi, který umístil svou přízemní střelu z první přesně ke vzdálenější tyči 0:1. První náznak šance si naši hráči vytvořili ve 21. minutě. Dlouhý centr za obranu našel přesně Koscelníka. Ten pláchl Fleišmanovi, ale ve velké rychlosti už nedokázal přesně zamířit a míč letěl daleko mimo bránu.

Hra byla velice vyrovnaná s pozornými defenzivami. Další šance přišla až ve 33. minutě, a to opět na straně Slovanu. Pešek se společně s Breitem prokombinovali až do vápna. Následně přišel centr na značku pokutového kopu, kde pálil z halfvoleje Kamso Mara. Do jeho rány ale skočil obětavě Stronati a střelu zablokoval. Obě mužstva se nadále snažila o skórování, ale všechna práce vždy ztroskotala na pozorných zálohách či obranách. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí Ostravu.

I vstup do druhého poločasu vyšel lépe domácím Slezanům. Kuzmanovič našel ve vápně Smolu, který si míč ještě zasekl. Už už se napřahoval ke střele, když v tom mu pod nohy sklouzl Koscelník a míč odehrál na rohový kop. O tři minuty později už se mohli radovat i naši fotbalisté. Domácí zahrávali standardní situaci, liberecká obrana ale míč odkopla až k Fleišmanovi. Ostravský kapitán chtěl zahrát malou domů, která se mu hrubě nepovedla. Míč ukořistil Jakub Pešek a pelášil s ním vstříc Budinskému. Domácího brankáře si kličkou položil na zem a zamířil do odkryté svatyně 1:1. Po vstřelené brance jako by se libereckým vlila nová krev do žil a začali být lepším týmem.

V 57. minutě se řítil Smola sám na Nguyena, který mu skvěle zmenšil úhel a šanci překazil. Nakonec se stejně jednalo o ofsajd. O deset minut později reklamoval Diop penaltu po zákroku Mary. Sudí Berka jeho volání nevyslyšel. V 73. minutě už se penalta ale pískala. Na vysoký míč číhali Smola s Karafiátem. Druhý jmenovaný si tělem odstavil ostravského útočníka, který se skácel k zemi. K udivení všech rozhodčí zapískal a ukázal na značku pokutového kopu. Při následné potyčce si žlutou kartu vysloužil Smola s Potočným a za protesty ji také viděli, dle nového pravidla, liberecký trenér Hoftych a trenér brankařů Marek Čech. Pravda se naštěstí ukázala a Robert Hrubý zamířil z pokutového kopu pouze do vnějšího břevna.

Foto: www.slovanliberec.cz

Baník se ještě snažil o skórování. V 80. minutě liberecká obrana sebrala míč z hlavy Smolovi na malém vápně. Ke konci zápasu domácím docházeli síly a Slovan se opět chopil otěží utkání. Vše schylovalo k tomu, že si oba týmy připíšou v první utkání po bodu, když v 94. minutě rozehrál Nešický přímý volný kop z levé strany. Roman Potočný prodloužil hlavičkou centr za sebe a míč skončil až v síti! 2:1 pro Liberec! Po rozehrání Baníku už se nic nestalo. Rozhodčí ukončil utkání a Slovan si veze zpět pod Ještěd cenné vítězství 2:1.

převzato z www.slovanliberec.cz