Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan porazil v prvním přípravném zápase Táborsko vysoko 7:2

18. 01. 2020 | 13:47

Pro první přípravný duel roku 2020 si realizační tým trenéra Hoftycha vybral momentálně třetiligové Táborsko, které vede skupinu A. Zápas, který se hrál na umělé trávě v Turnově, skončil naším vítězstvím 7:2, když se hattrickem blýskl chorvatský útočník Petar Musa.

slovan táborsko
Foto: www.fcslovanliberec.cz

Utkání začalo v pomalejším tempu a na šanci jsme si museli počkat do osmé minuty. V té přetáhl svůj centr z pravé strany Kuchta, na levé straně si pro míč doběhl Potočný a vrátil ho do vápna. Nová akvizice v dresu Slovanu Imad Rondić hlavičkovala v tísni vysoko nad. V 11. minutě měl po přiklepnutí Rundiće gólovou šanci Baluta. Střelu k levé tyči ale do brány nevměstnal. O tři minuty později nedosáhl na Koscelníkovu přihrávku na malé vápno jen o centimetry Jan Kuchta. V 17. minutě se poprvé rozvlnila síť brány Táborska, když se trefil Breite. Pro předchozí ofsajd Baluty ale gól neplatil.

Jen o pár okamžiků později hlavičkoval Kuchta v záklonu pod břevno. Zadražil jeho pokus vyškrábl na rohový kop. Ve 24. minutě se těsně za vápnem opřel do střely z voleje Roman Potočný. Jeho tvrdá rána byla lehce tečovaná a letěla těsně vedle bližší tyče. Po odraženém míči pálil zpoza vápna Alexandru Baluta taktéž z voleje a taktéž těsně mimo. Ve 27. minutě už Slovan svůj tlak proměnil. Potočný odcentroval z levé strany na malé vápno, kde míč před sebe vyboxoval Zadražil. Bohužel pro něj pouze ke Kuchtovi, který vypálil. Brankář Táborska si ještě s jeho střelou poradil. Míč ale vznesl vysoko do vzduchu a Imad Rondić se následně nejrychleji zorientoval na malém vápně a zády k bráně dostal míč hlavou do sítě 1:0.

Po půlhodině hry pálil po rohovém kopu Alibekov. Střela ze střední vzdálenosti letěla pouze doprostřed brány na připraveného Zadražila. Táborsko se dočkalo své první šance ve 34. minutě. Kučera svou střelou trefil dobře blokujícího Kačarabu, od kterého se míč odrazil k Vozihnoji v dobré pozici. Ten ale bránu přestřelil. Po gólu jakoby se hráči Slovanu uspokojili a další šanci si již nevytvořili. Naopak v poslední minutě první půle se Tolno elegantně uvolnil a pálil těsně vedle levé šibenice Knoblochovy brány.

Přípravné fotbalové utkání:

Slovan Liberec - MAS Táborsko 7:2 (1:0)

Branky: 52., 72. a 77. Musa, 60. a 78. Malinský, 27. Rondič, 55. Pešek - 67. Musiol, 84. Icha.

Sestava Liberce:

I. poločas: Knobloch - Koscelník, Kačaraba, Alibekov, Fukala - Kuchta, Breite, Michal, Potočný - Baluta - Rondič.

II. poločas: Nguyen - Mikula, Chaluš, Karafiát, Hybš - Malinský, Mara, Hromada, Pešek - Beran - Musa. Trenér: Hoftych.

www.fcslovanliberec.cz a čtk