Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovinský brankář Klemen Mihelak se stal posilou fotbalového Jablonce

23. 07. 2024 | 8:17

Slovinský brankář Klemen Mihelak z NŠ Mura se stal posilou fotbalového Jablonce. Klub na svém webu uvedl, že dvaadvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant Slovinska podepsal na severu Čech smlouvu do roku 2027.

mihelák3
Klemen Mihelak, foto: www.fkjablonec.cz

Nový gólman si na Střelnici vybral dres s číslem 99. Na českou ligu se těší. "Je to poprvé, co přestupuji ze Slovinska do zahraničí. Budu se muset seznámit s novým realizačním týmem a hráči, ale doufám, že to půjde rychle. Budu se snažit týmu co nejvíc pomoct," uvedl Mihelak.

Smlouvu podepsal v pondělí, ale o víkendu již sledoval z tribuny vítězné utkání proti Mladé Boleslavi. "Zápas se mi líbil. Česká liga je lepší než ve Slovinsku, patří k lepším v Evropě," popsal své dojmy.

S rozhodnutím přestoupit neváhal. "Nebylo to vůbec složité. Prakticky hned jsem řekl ano. Chci se posunout do lepší ligy, abych se mohl stále zlepšovat a odvádět na hřišti to nejlepší, co dokážu," dodal Mihelak.

Slovinský brankář působil v mládeži NK Domžale, během kariéry hostoval v NK Rudar Velenje a poslední dvě sezony chytal stabilně jako jednička v NŠ Mura.

čtk

Profil Klemena Mihelaka

Narozen: 31. 12. 2001

Post: brankář

Noha: levá

Výška: 189 cm

Váha: 85 kg

www.fkjablonec.cz