Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Bílým Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

18. 03. 2024 | 16:27

Útočník Jaroslav Vlach se z kanadské juniorky vrátil do té liberecké v roce 2011. Od té doby je Tygrům věrný a ani teď se na tom nic nezmění. Na konci této sezony mu vyprší stávající smlouva, klub s ním již uzavřel novou do 30. dubna 2026.

Jaroslav Vlach
Jaroslav Vlach, zdroj: www.hcbilitygri.cz, autor: Jiří Princ

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána

Jarda Vlach je základním stavebním kamenem a duší celého tygřího týmu. Už od titulové sezony se stal jedním z hlavních lídrů v těžkých bojích, speciálně v play off. Jsme rádi, že bude další dva roky součástí naší organizace a že bude vychovávat svoje nástupce.

Jaroslav Vlach sice na osobní maximum nedosáhl, i tak ale prožívá velmi povedenou sezónu. V základní části této sezóny vsítil čtrnáct gólů a v týmové tabulce střelců obsadil čtvrté místo. K tomu navíc přidal i devět asistencí.

Premiéru v tygřím „A“ týmu si rázný forvard odbyl v sezoně 2012/13 a postupně se vypracoval mezi jeho základní stavební kameny. Vlach navíc pod Ještědem působí od deváté třídy a kromě dvou let v kanadské juniorce je našemu klubu zcela oddaný. Za Liberec odehrál v extralize pátý nejvyšší počet zápasů, konkrétně 585!

Nyní si za své výkony vysloužil novou smlouvu, která bude platit následující dvě sezony.

Profil Jaroslava Vlacha

Rodák z Paběnic s hokejem začínal v Kolíně, kde postupně prošel všemi mládežnickými třídami, v té deváté ale přestoupil k Bílým Tygrům. V liberecké mládeži se zařadil mezi opory a pravidelně dostával i pozvánky do juniorských reprezentací.

Výkonů mladého útočníka si všimli i v zámoří, kde si ho tým Prince George Cougars z WHL vybral na 11. místě draftu. V Kanadě strávil dvě sezóny, po kterých se rozhodl pro návrat do Liberce.

Foto: www.hcbilitygri.czPod Ještědem si postupně budoval stálé místo v sestavě. V mistrovské sezoně 2015/16 už platil za neopominutelného člena kádru, kterého si trenéři cenili díky jeho bojovnosti a obětavosti, ale i ofenzivním kvalitám. V následujících letech už se definitivně zařadil mezi stálice libereckého útoku a významně se podílel na dalších úspěších v podobě tří stříbrných medailí.

www.hcbilitygri.cz