Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

To bylo emocí! Bílí Tygři na domácí půdě smetli Hradec 5:1. První třetinu hráli s Nedvědem na dresech

26. 01. 2020 | 18:40

Senzační utkání s dobrým koncem! Tygři si proti Hradci vytvořili hned tříbrankový náskok, který hosté sice snížili, ale většinu hry měli pod kontrolou právě Severočeši, což ve třetí třetině potvrdili trefou Petra Jelínka a Jana Ordoše. Svěřenci trenéra Patrika Augusty tak doma poráží Hradec poprvé v sezóně a upevňují si první příčku v tabulce!

hoHKvyhraTOP
Foto: www.hcbilitygri.cz

První třetinu Bílí Tygři v rámci projektu Legenda legendám odehráli ve speciálních dresech s podobiznou Jaroslava Nedvěda staršího. Trikoty posléze půjdou do dražby, jejíž výtězek se využije na charitativní účely.

V úvodní třetině měl na holi první gólovku Libor Hudáček, když dostal od Michala Birnera diagonální nahrávku na levou stranu, ale dělovku stihl Marek Mazanec vyrazit rychlým přesunem. Po menší šarvátce musely oba týmy do čtyř, což opět znamenalo větší zaměstnání brány Mountfieldu, ale východočeský brankář zlikvidoval nejen nepříjemný pokus Rostislava Marosze, ale také prudké nahození Romana Graborenka od modré, které utvořilo nepřehlednou situaci v předbrankovém prostoru.

Hosté měli největší šanci paradoxně ve vlastním oslabení, kdy se rychle dostali do přečíslení. Lukáš Cingel zvolil individuální akci po levé straně, ale Dominik Hrachovina byl připraven a kotouč schoval do výstroje. O necelou minutu později ale o využití početní výhody postaral zkušený Libor Hudáček, který objel dva obránce a Marka Mazance překonal skvělou střelou nad lapačku – 1:0!

Ještě před koncem zazvonění sirény předvedl ukázkovou akci Marek Zachar, jenž od mantinelu poslal kotouč přímo před bránu, kam se stihl hokejkou natáhnout Adam Musil, a rázem Tygři vedli o dva góly!

Na začátku druhého dějství se ocitl Jakub Lev sám před libereckým gólmanem, kterému projel kotouč mezi betony, ale nikoliv za červenou čáru! Posléze Filip Pavlík tvrdě srazil ve středním pásmu Adama Najmana, který se odebral do kabin, a fanoušci mohli přihlížet následnému vyřizování účtů Jaroslava Vlacha v boxerském stylu. Ve 30. minutě Severočeši opět udeřili z přesilovky! Radan Lence byl schovaný za bránou, dostal puk a vytvořil si ideální pozici přímo před východočeským brankářem, kterého z blízkosti překonal – 3:0!

Klec Marka Mazance ohrozil také Michal Birner z pravého kruhu. Po střele totiž zůstal kotouč osamocený těsně u hraniční čáry, ale tato situace nakonec dopadla lépe pro hostující tým. Na druhé straně měl poté spoustu práce Dominik Hrachovina, jelikož pokus Radovana Pavlíka odrazil ke Kevinovi Klímovi, jenž nakonec promáchl a šanci snížit promarnil!

Ke konci druhé periody se však hosté dočkali a dostali se zpět do hry. Sprintující Lukáš Žejdl vytvořil perfektní pozici a z pravé strany puk nabídl Michalu Dragounovi, který se zakončil do odkrytého prostoru – 3:1.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Třetí třetinu Liberečtí zahájili lépe a opět odskočili! Tentokrát si vzal útok na starost kapitán Petr Jelínek na pravém křídle, jenž přímo před gólmanem nezaváhal a puk poslal za natažený beton – 4:1! Za několik málo chvil se Marek Mazanec znovu zapotil. Nejdříve zmařil dorážku bekhendem Marka Zachara a následně vychytal i razantní palbu Romana Graborenka od modré. Na druhé straně pak Matěj Chalupa prověřil libereckého Dominika Hrachovinu, ale ten si spolu s pomocí od ostatních beků šikovně poradil!

V posledních deseti minutách Hradec zabral a slibnou příležitost ke snížení měl Lukáš Žejdl, jenž se ocitl sám před domácí klecí, ale z bezprostřední blízkosti nakonec mířil mimo! Severočeského gólmana ale pořádně překvapila až následující střela Petra Šidlíka, která se zastavila o horní tyč! Hosty definitivně zastavil faul, čímž si Tygři skóre ještě poupravili! Prudkou ránu Ladislava Šmída sklepl do sítě Jan Ordoš a Liberečtí tak na domácí půdě zvítězili 5:1!

www.hcbilitygri.cz

Hlasy trenérů po utkání 40. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové (5:1):

Patrik Augusta (Liberec): "Odehráli jsme velice dobré utkání. Byli jsme po celých šedesát minut koncentrovaní a podali výborný týmový výkon, který byl klíčem k vítězství. Drželi jsme se systému, vyhrávali jsme osobní souboje a byli silní na kotouči. Zápas jsme měli po celou dobu pod kontrolou."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Bylo to zasloužené vítězství Liberce. Domácí nás předčili v nasazení, agresivitě, v osobních soubojích a pohybu. My jsme byli všude o krok později a z toho poté pramenily naše fauly. Liberec nás v přesilovkách tvrdě potrestal a dal nám tři góly. Měli jsme v zápase jen pár světlých momentů, na konci druhé části jsme se mohli dostat na dostřel. Rychlý čtvrtý gól na začátku třetí třetiny nás ale zlomil."

40. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. L. Hudáček (Šmíd, Birner), 19. A. Musil (Zachar, Derner), 30. Lenc (Birner), 42. P. Jelínek, 60. Ordoš (Šmíd, Birner) - 39. Dragoun (Žejdl). Rozhodčí: Šír, Horák - Špringl, Klouček. Vyloučení: 7:10, navíc J. Vlach 10 min. a do konce utkání - F. Pavlík 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 7331.

Sestavy:

Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Hanousek, Graborenko, Kunst - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, Marosz, A. Musil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - D. Špaček, A. Najman, J. Vlach - Rychlovský. Trenér: Augusta.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, od 25. navíc Čáp - Smoleňák, Koukal, Perret - Kevin Klíma, Lev, M. Chalupa - Žejdl, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Dragoun, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

čtk