Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

TOP 3 individuální výkony Bílých Tygrů v sezóně: První hattrick i jedenáctibodová porce

07. 04. 2024 | 15:04

V dalším díle rubriky TOP 3 přinášíme výběr těch nejlepších individuálních výkonů v uplynulém ročníku. Připomenout si tak můžete nevídaný kousek Tomáše Filippi i povedený večer Adama Najmana.

melancon
www.hcbilitygri.cz

Pan asistent

Adam Najman se vypracoval ve skvělého tvůrce hry a v uplynulé sezóně si připsal dohromady 38 asistencí! Nejpovedenější večer zažil v říjnovém utkání s Mladou Boleslaví, které Tygři ovládli 8:0. Mladý forvard se na této výhře podílel výraznou měrou, jelikož přihrál hned na čtyři góly Liberce! Zajímavé je, že si všechny asistence připsal v nerovnovážném stavu – tři v přesilových hrách a jednu dokonce v oslabení. Pro Najmana šlo navíc o první čtyřbodové střetnutí v kariéře.

Zrození střelce

Kometa tohoto ročníku Jakub Rychlovský zažil povedených zápasů hodně. Ten nejlepší přišel na konci listopadu na Kladně, kdy o sobě dal poprvé výrazně vědět. Proti Rytířům totiž vstřelil svůj první hattrick v kariéře a ke třem trefám přidal i jednu asistenci. Právě v tomto utkání nastartoval skvělou jízdu, která vyvrcholila titulem krále extraligových střelců.

Pro hrst bodů

Významné prvenství získal po základní části i Tomáš Filippi, jenž pro změnu ovládl kanadské bodování. Velmi důležitý krok za vítězstvím v produktivitě učinil ve dvou únorových duelech. Nejdříve totiž zaznamenal bilanci 1+4 proti Litvínovu a hned v následujícím utkání dokonce 4+2 na Kladně! Během dvou zápasů si tak připsal celkem jedenáct bodů! Dvě více jak pětibodová utkání od jednoho hráče zažila česká nejvyšší soutěž naposledy před 23 lety.

www.hcbilitygri.cz