Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Trenér Horejš vydržel v Jablonci jen rok, klub ho po neúspěšné sezoně odvolal

29. 05. 2023 | 10:04

AKTUALIZOVÁNO: Trenér David Horejš skončil po roce na lavičce fotbalistů Jablonce. Vedení klubu vyhodnotilo uplynulou sezonu nejvyšší soutěže, ve které obsadili Severočeši 13. místo, jako neúspěšnou a šestačtyřicetiletého kouče odvolalo i s celým realizačním týmem. Jablonec to oznámil na webu.

trenér horejš FTIRWjlUAAAHpin
Foto: Twitter FK Jablonec

"Vedení klubu rozhodlo o odvolání hlavního trenéra Davida Horejše a jeho realizačního týmu. Důvodem jsou neuspokojivé výkony a výsledky v sezoně 2022/2023. Jméno nového hlavního trenéra a asistentů oznámíme v nejbližších dnech," stojí v krátkém prohlášení.

Horejš nenavázal na předchozí úspěšné působení v Českých Budějovicích, které vedl takřka sedm let. V Jablonci nahradil po sezoně 2021/22 odvolaného Petra Radu a podepsal dvouletou smlouvu. Tým se ale v uplynulém ročníku výsledkově nezvedl a obsadil stejnou příčku jako před rokem. Navíc vypadl v domácím poháru už ve třetím kole s druholigovým Vyškovem.

Jablonec byl po podzimní části až čtrnáctý, majitel klubu Miroslav Pelta přesto vyjádřil Horejšovi důvěru. Severočeši po zimní pauze začali stoupat tabulkou a před posledním kolem základní části měli na dosah postup do nadstavbové skupiny o umístění, nakonec se ale propadli z 10. místa do skupiny o záchranu. V ní zaznamenali jednu výhru a po dvou remízách i porážkách. Jablonec zakončil sezonu nedělní domácí prohrou 0:2 s Teplicemi.

Foto: www.fkjablonec.cz

"Samozřejmě mě to mrzí, ale takový je fotbal. Ještě minulý týden jsme spolu s majitelem klubu seděli a bavili se o doplnění kádru. Bylo nám řečeno, že budeme pokračovat i v příští sezoně. Ale poslední zápas nebyl dobrý a asi to byla ta třešnička na dortu, která vedla pana Peltu k rozhodnutí, které mi dnes ráno oznámil," citoval Horejše server Sport.cz.

Horejš dovedl Jablonec v 35 ligových duelech k šesti vítězstvím, 16 remízám a 13 porážkám. Bývalý obránce v nejvyšší soutěži odkoučoval celkem 133 utkání.

čtk