Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Trenér Jablonce Vágner se po prohře nehroutí: Bude se bojovat do posledního kola

11. 05. 2022 | 10:20

Zatímco u trenéra Jiřího Vágnera převažovalo zklamání z inkasované branky v závěru zápasu, trenér Bohemians Jaroslav Veselý naopak cítil radost, protože jeho tým má stále naději na vyhnutí se baráži, i když nemá situaci ve svých rukách.

vagner jabboh tk nahled
Foto: www.fkjablonec.cz

Hostující trenér Jaroslav Veselý po infarktovém závěru, kdy se Bohemians zvedli z hrobu, okomentoval zápas následovně: "Špatně jsme vstoupili do utkání, domácí byli víc odhodlaní a bojovní, hrálo se víc v režii domácích. My jsme jen čekali na gól. Dolehla na nás tíha utkání a vypadalo to s námi špatně. Inkasovali jsme z nešťastné situace, kde to Venca skvěle trefil a pak jsme měli štěstí, že nás domácí nedorazili ten první poločas. Druhý poločas jsme převzali iniciativu a posledních 30 minut jsme měli velký tlak a mohli jsme i vyhrát. Zahodili jsme obrovské příležitosti, ale já jsem za bod rád. Dokud dýcháme, tak se nevzdáváme."

Domácí trenér Vágner se po prohře nehroutí. A vidí stále záchranu reálně, protože máme situaci ve svých rukách. "Nám deset vteřin chybělo k definitivní záchraně. Přesto chci ale klukům poděkovat, jak k tomu přistoupili kromě těch deseti vteřin. Jak makali a byli nastavení. Myslím, že na nich bylo vidět, že jsme to chtěli zvládnout. Těch deset vteřin, kdy jsme to nezvládli takticky, tak nás vytrestalo. V první půli jsme byli asi nebezpečnější my. Mohli jsme ke konci poločasu zvýšit na 2:0 a bylo by to příjemnější. V druhé půli nás Bohemka ukopala dlouhými míči. A pak rozhodli deset vteřin před koncem. Viděli jsme dvě stoprocentní šance Bohemky, a tak remíza byla asi spravedlivá. Kluci na konci lehli, protože do toho dali všechno," říká trenér Jablonce Jiří Vágner.

Foto: www.fkjablonec.cz

"Máme tři dny na to, abychom se připravili dál. Pro nás liga nekončí. Máme ještě poslední kolo v nastavbě a když budou kluci nastavení jako byli teď 3 zápasy, tak si myslím, že pojedem do Zlína to zvládnout. Přišli jsme o Vencu Pilaře, to je velká rána. Dneska mohl rozhodnout o záchraně, takže chybět nám určitě bude. Černák půjde na vyšetření a uvidíme. Poslední zápas máme ve svých rukou, ale jedeme ven. To je pro nás nevýhoda, ale musíme si věřit, že ve Zlíně neprohrajeme a zachráníme se tam. Bohemka hraje doma s Karvinou, tak to pro ně může být výhodnější. Nemůžeme spekulovat nad tím, že Zlín už má jistou záchranu. Karviná to může udělat Bohemce složité jako to udělali dnes Teplicím. Bude se bojovat do posledního kola," nevzdává se trenér Jablonce.

www.fkjablonec.cz

Foto: www.fkjablonec.cz

Hronek po vyrovnávacím gólu v posledních sekundách prožíval radost i smutek

 Přestože záložník Petr Hronek v úplném závěru nastavení zařídil gólem fotbalistům Bohemians 1905 remízu 1:1 v Jablonci ve čtvrtém kole ligové nadstavby a zatím uchránil svůj tým od účasti v baráži, prožíval radost i smutek zároveň. Osmadvacetiletý ofenzivní středopolař byl zklamaný, že Pražané před posledním zápasem již nemají situaci ve svých rukách a nemusí jim stačit ani domácí vítězství nad Karvinou.

"Ráno jsem se probudil v půl šesté ráno. Otevřel jsem oči a řekl si: My musíme vyhrát nebo minimálně remizovat, jinak je po nadějích. Byl jsem z toho docela špatný, hned si otevřel tabulku a sjížděl si určité možnosti, co by a kdyby. Pak se mi to povedlo chvilkami vytěsnit," řekl na tiskové konferenci Hronek.

"Ten gól jsem prožíval na jednu stranu krásně, je to hezké, ale zároveň i smutné. Už to totiž nemáme ve svých rukách. Takže je to takový smíšený pocit, půl na půl radost i smutek. Musíme hrát do posledního zápasu a doufat, že se k nám štěstí nakloní," doplnil Hronek.

Foto: www.fkjablonec.cz

V Jablonci se prosadil sekundu po vypršení avizovaného tříminutového nastavení, když nezaváhal sám před gólmanem Janem Hanušem. "V prvním okamžiku jsem se soustředil na to, abych si to zpracoval, což se mi povedlo. Pak jsem hned věděl, že budu střílet takhle na přední tyč. Brankář vyběhl do dobrého úhlu, takže to bylo jediné řešení. Aspoň v nějakém malém kousku se nám štěstí vrátilo," podotkl Hronek, jenž skóroval posedmé v ligovém ročníku a vylepšil své sezonní maximum.

Bohemians ztrácejí před posledním kolem nadstavby ze 14. místa na třináctý Jablonec dva a na dvanácté Pardubice tři body a k tomu, aby se vyhnuli baráži jim nemusí stačit ani vítězství. "Doufám, že ten gól bude hodně důležitý. A že ten bod nám nakonec pomůže k tomu, abychom se zachránili a nemuseli jít do baráže. Budeme věřit. Uděláme maximum, abychom vyhráli a snad to pak pro nás dobře dopadne," uvedl Hronek.

Byl přesvědčený, že v první půli ještě za stavu 0:0 se po zákroku ve vápně na něj měl zahrávat pokutový kop, sudí Ladislav Szikszay ve spolupráci s videorozhodčím ale situaci jako penaltovou neposoudili. "Nechtěl bych to úplně řešit, ale všichni to máme v hlavách a za mě z osobního hlediska jasná penalta. Ještě jsem se pak ptal rozhodčího. Bylo mi řečeno, že videorozhodčí všechny situace viděl a že jsou v pohodě. U toho gólu jsem pak nepřemýšlel, že je to nějaká satisfakce za ten zákrok," dodal Hronek.

čtk