Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Trenér národního týmu odhalil nominaci na Karjalu. Z Bílých Tygrů se do Finska podívá Ronald Knot a Tomáš Filippi

02. 11. 2023 | 11:37

AKTUALIZOVÁNO: Bílé Tygry čekají tento týden ještě dvě utkání, poté si budou moct po nahuštěném programu týden odpočinout. Na řadu totiž přijde první reprezentační přestávka této sezóny. V nominaci nového trenéra národního týmu Radima Rulíka figuruje již od jejího původního znění Ronald Knot. Kvůli zranění útočníka Michala Kovařčíka ale kouč českého výběru ukázal ještě na Tomáše Filippi.

knot5
Foto: www.hcbilitygri.cz

Tomáš Filippi prožívá náramný úvod ročníku. Se sedmi brankami a dvanácti asistencemi vévodí týmové produktivitě, v extralize potom stačí tento přísun na třetí příčku. V původní nominaci sice zkušený forvard chyběl, z důvodu zranění Michala Kovařčíka ale byl dodatečně povolán. Filippi se do reprezentace vrací po čtyřech letech, kdy se v jejím dresu naposledy představil na Channel One Cupu v roce 2019. Celkově poté startoval v seniorském výběru ve 44 utkáních a zapsal pět tref a dvě nahrávky.

Foto: www.hcbilitygri.czDevětadvacetiletý Knot sice nestihl kvůli zranění začátek sezóny, přesto si svými výkony v devíti zápasech řekl o místo na soupisce české reprezentace. Za národní tým odehrál vysoký bek třináct zápasů, včetně olympijských her a posledního mistrovství světa, na kterých nastoupil shodně ke čtyřem duelům. Jeho bilance na mezinárodní scéně doposud činí jeden gól a dvě asistence. Jak se mu bude dařit na první letošní akci?

Do turnaje Karjala vstoupí svěřenci Radima Rulíka ve čtvrtek 9. listopadu ve Växjö proti Švédsku. Následně se přesunou do finského Tampere, kde vyzvou domácí tým a Švýcarsko. Vrcholem sezóny bude pro českou reprezentaci domácí světový šampionát.

Foto: www.hcbilitygri.czwww.hcbilitygri.cz